Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
16. srpnja slavimo Dan zajedništva, ponosa i sreće

16. srpnja slavimo Dan zajedništva, ponosa i sreće

Nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Hrvatskoj je organiziran nezaboravan doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Prisjetimo se, 16. srpnja 2018. godine Hrvatska je bila jedna od najponosnijih i najsretnijih zemalja na svijetu, kada je organiziran jedinstven, emotivni, spontani doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu, a koji se narednih dana nastavio u drugim gradovima.

Dan zajedništva, ponosa i sreće dan je kojim obilježavamo obljetnicu tog velikog slavlja, a koji bi nakon ovogodišnjeg obilježavanja trebao postati tradicionalan. Incijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica, Aleksandra Kovačevića, i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a uz Vukovar, u utorak 16. srpnja, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održat će se i u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru i brojnim drugim gradovima.

- Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše kockaste dresove, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove i da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenima, koji su uistinu bili spektakluarni, ne samo u Zagrebu već i u drugim gradovima koji su organizirali dočeke u svojim sredinama - od Zadra, Varaždina, Ploča, Slavonskog Broda do Donjeg Miholjca - ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica, a posebno naglašava poziv svim generacijama građana da izađu na trgove i ulice svojih gradova i ponosno obuku kockice!

Od Silvija Šimca doznajemo i da svakim danom raste broj gradova i mjesta koji će u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama pripremiti prigodne programe za ove jedinstvene proslave, a također i broj medija koji žele podržati događaje.

- Naša Hrvatska već sada je puna turista, ovo je ujedno i odlična prigoda da i turiste posjetimo na uspjeh naše reprezentacije koja je pokazala da su naši nogometaši , kao i ostali uspješni sportaši, najbolji ambasadori i promotori Hrvatske - zaključuje Šimac.

Ulazak Hrvatske u finale nogometnog prvenstva povijesni je rezultat koji je našu zemlju stavio u fokus svjetske javnosti. prvenstvo i priuštila nam stotine tisuća članaka, TV reportaža, milijarde tweetova i pretraga o Hrvatskoj, ističe Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

- Svi su htjeli znati gdje je ta Hrvatska i tko su ti ljudi u kockicama. HTZ je odmah reagirao i dao ljudima ono što su tražili, krenuli su u kampanju i tijekom tekmi odredili geolokacije precizno targetirajući publiku i prikazujući im promo-video 'Croatia Full of Life' s hrvatskim nogometašima. Kreirali smo skraćenu verziju promotivnog spota Ambasadori hrvatskog turizma u kojem smo ostavili samo kadrove u kojima se pojavljuju hrvatski nogometaši. Rezultati su bili izvrsni! A komentari koji su uslijedili sa svih strana svijeta, dokazuju kako je nogomet najbolja promocija hrvatske obale i turizma u cjelini - podsjeća nas Staničić.

KAKO ĆE POJEDINI GRADOVI OBILJEŽITI DAN ZAJEDNIŠTVA, PONOSA I SREĆE:

ILOK:  U Gradu Iloku, održat će se malonogometna dječja utakmica s početkom oko 20,00 sati. Nakon utakmice, predviđeno je natjecanje za mame u pucanju penala i natjecanje za tate u pucanju u prečku gola, natjecanje u žongliranju za male nogometaše, a sve završava kolonom automobila ukrašena navijačkim rekvizitima koja će voziti kroz grad s početkom oko 21,00 sat. Sve je popraćeno prigodnoim gastro ponudom.

BJELOVAR: U Bjelovaru građane očekuje prigodni program s DJ-evima i prigodnim navijačkim pjesmama, zabavne nogometne igre, nogometni kviz uz gledanje specijalne emisije na HTV 1, uz prigodnu gastro ponudu.

SINJ: Grad Sinj i Turistička zajednica grada Sinja pripremaju prigodan program s lokalnim izvođačima i udrugama. Zabavni program Dana zajedništva, ponosa i sreće, u Sinju će se održati na glavnom trgu, Trgu kralja Tomislava, uz nastupe lokalnih pop i rock sastava, uz prezentacijom lokalne gatsro ponude, te sudjelovanjem udruge PKD Gaj Laberije s ciljem promocije Grada Sinja i Cetinske krajine kao koljevke nogometa.

datum 12.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću.
Trenutno u programu: 03:30 Duhovno pomoći čovjeku (R) – emisija djelatnika i suradnika centra za duhovnu pomoć - tema: Očekujem dobro - Lana Poljak Branisavljević i Kristina Jurković
Sljedeće u programu: 04:15 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora