Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata

31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata

Euharistijskim slavljem u srijedu 3. srpnja, u samostanu Službenica milosrđa na Kamenu,završen je 31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata.

Euharistijsko slavlje predvodio je krčki biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK mons. Ivica Petanjak.

Prigodnu homiliju izrekao je predstojnik Ureda za misije Splitsko-makarske nadbiskupije don Jakoslav Gojsalić, a u koncelebraciji je bilo i nekoliko misionara predvođenih ravnateljem Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj don Antunom Štefanom.

„U pripremi ovoga susreta, ponovno sam uočio koliko je potpuno predanje Gospodinu važno za naš život. Sav naš rad postaje uzaludan, pretvara se u strah i nesigurnost, ukoliko se u potpunosti ne oslonimo na Onoga koji svojom milošću blagoslivlja sva ljudska nastojanja“, rekao je don Jakoslav u uvodnom dijelu homilije.

Izrazio je zadovoljstvo što je ovogodišnji susret započeo na svetkovinu sv. Petra i Pavla, a završio na blagdan sv. Tome. „Ja vjerujem da smo mi ljudi slika apostola, jer iako se puno puta međusobno ne slažemo ipak smo u stanju oprostiti jedni drugima te u radosti zajedništva slaviti Gospodina“.

Zahvalivši svima, naglasio je kako su misionari navještajem Radosne vijesti posijali Božje sjeme u srcima mnogih vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije.

Program ovogodišnjeg susreta misionara Crkve u Hrvata započeo je u subotu 29. lipnja okupljanjem u samostanu Službenica milosrđa na Kamenu. Euharistijsko slavlje u konkatedrali sv. Petra u Splitu predvodio je krčki biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK mons. Ivica Petanjak. U nedjelju 30. lipnja misionari su posjetili prasvetište Gospe od Otoka u Solinu te su zatim iznijeli svoja svjedočanstva po župama Splitsko-makarske nadbiskupije. Istoga dana, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije održan je Nightfever. Program se nastavio u ponedjeljak 1. srpnja posjetom marijanskom svetištu Majke Božje Lurdske – Vepric, gdje su se misionari susreli s ministrantima Splitsko-makarske nadbiskupije. U utorak 2. srpnja, misionari su posjetili Svetište Gospe Sinjske gdje su se susreli s Franjevačkom mladeži.

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz 12 zemalja (Ruande, Tanzanije, Ugande, Perua, Zambije, Ekvadora, DR Konga, Haitija, Islanda, Ukrajine, Benina i Salomonskih Otoka) međusobno su podijelili iskustva i poteškoće u služenju potrebitim ljudima te posvjedočili radost svoga poslanja mnogim vjernicima Splitsko-makarske nadbiskupije.

 


datum 3.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - o. Roko Prkačin: "o. Petar Perica, mučenik i pjesnik"

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora