Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata

31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata

Euharistijskim slavljem u srijedu 3. srpnja, u samostanu Službenica milosrđa na Kamenu,završen je 31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata.

Euharistijsko slavlje predvodio je krčki biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK mons. Ivica Petanjak.

Prigodnu homiliju izrekao je predstojnik Ureda za misije Splitsko-makarske nadbiskupije don Jakoslav Gojsalić, a u koncelebraciji je bilo i nekoliko misionara predvođenih ravnateljem Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj don Antunom Štefanom.

„U pripremi ovoga susreta, ponovno sam uočio koliko je potpuno predanje Gospodinu važno za naš život. Sav naš rad postaje uzaludan, pretvara se u strah i nesigurnost, ukoliko se u potpunosti ne oslonimo na Onoga koji svojom milošću blagoslivlja sva ljudska nastojanja“, rekao je don Jakoslav u uvodnom dijelu homilije.

Izrazio je zadovoljstvo što je ovogodišnji susret započeo na svetkovinu sv. Petra i Pavla, a završio na blagdan sv. Tome. „Ja vjerujem da smo mi ljudi slika apostola, jer iako se puno puta međusobno ne slažemo ipak smo u stanju oprostiti jedni drugima te u radosti zajedništva slaviti Gospodina“.

Zahvalivši svima, naglasio je kako su misionari navještajem Radosne vijesti posijali Božje sjeme u srcima mnogih vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije.

Program ovogodišnjeg susreta misionara Crkve u Hrvata započeo je u subotu 29. lipnja okupljanjem u samostanu Službenica milosrđa na Kamenu. Euharistijsko slavlje u konkatedrali sv. Petra u Splitu predvodio je krčki biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK mons. Ivica Petanjak. U nedjelju 30. lipnja misionari su posjetili prasvetište Gospe od Otoka u Solinu te su zatim iznijeli svoja svjedočanstva po župama Splitsko-makarske nadbiskupije. Istoga dana, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije održan je Nightfever. Program se nastavio u ponedjeljak 1. srpnja posjetom marijanskom svetištu Majke Božje Lurdske – Vepric, gdje su se misionari susreli s ministrantima Splitsko-makarske nadbiskupije. U utorak 2. srpnja, misionari su posjetili Svetište Gospe Sinjske gdje su se susreli s Franjevačkom mladeži.

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz 12 zemalja (Ruande, Tanzanije, Ugande, Perua, Zambije, Ekvadora, DR Konga, Haitija, Islanda, Ukrajine, Benina i Salomonskih Otoka) međusobno su podijelili iskustva i poteškoće u služenju potrebitim ljudima te posvjedočili radost svoga poslanja mnogim vjernicima Splitsko-makarske nadbiskupije.

 


datum 3.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću.
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Duhovno pomoći čovjeku (R) – emisija djelatnika i suradnika centra za duhovnu pomoć - tema: Očekujem dobro - Lana Poljak Branisavljević i Kristina Jurković

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora