Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Četvrti dan devetnice u svetištu bl. Marije Petković

Četvrti dan devetnice u svetištu bl. Marije Petković

Hodočasnici iz Subotice na u Blatu. Euharistijsko slavlje je predvodio mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik župe sv. Terezije Avilske iz Subotice.

U koncelebraciji su bili don Željko Kovačević, župnik župe Svih svetih u Blatu, vlč. Dragan Muharem, župnik u Maloj Bosni (Subotica), vlč. Zvonimir Martinović, župnik župe Kraljice Mučenika (Vukovar), vlč. Robert Jugović, župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja (Županja) i don Zoran Cetinić, mladomisnik. Euharistijskom slavlju prethodila je pobožnost krunice, slavnih otajstava uz razmatranja blaženice.

Govoreći o djelovanju blaženice, mons. Beretić istaknuo je kako je veliko djelo ljubavi koje se začelo u Blatu proširilo po Hrvatskoj, Italiji i Južnoj Americi. „Trpljenje, patnja, križ, sve su to samo sredstva na putu u uskrsnuće. Koliko je križeva nosila blažena Marija, koliko se napatila. Patila je do smrti, a znala je zapisati: Bol je velika učiteljica. Blažena Marija je u Subotici tražila pomoć za gladne. I osnovala je samostan. Dok je tamo boravila vidjela je kako na tornju subotičke gradske kuće, na visini većoj od 90 metara stoji veličanstveni Isusov križ. Vidimo Isusov križ i na našim zvonicima i na našim utvrđenim gradovima. Svugdje je Isusov križ. Eno križa i ponad Dubrovnika. Nije naš Križ nešto žalosno. Ne. Što više promatramo križ – to nam se sve dublje otvara knjiga otajstva i sve više shvaćamo veličinu i milinu Isusovu“, rekao je mons. Beretić.

Po završetku euharistijskog slavlja, svećenici, redovnice i vjernici uputili su se u svetište, gdje je uslijedila molitva bl. Mariji Propetoga, blagoslov s njezinim moćima i mogućnost osobnog čašćenja moći blaženice. Euharistijsko slavlje animirao je katedralni zbor »Albe Vidaković« iz Subotice koji je održao i prigodni duhovni koncert u samostanskom dvorištu. Na kraju je pjevačima i hodočasnicima iz Subotice zahvalila provincijalna predstojnica s. M. Emila Barbarić.


datum 4.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću.
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Duhovno pomoći čovjeku (R) – emisija djelatnika i suradnika centra za duhovnu pomoć - tema: Očekujem dobro - Lana Poljak Branisavljević i Kristina Jurković

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora