Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Četvrti dan devetnice u svetištu bl. Marije Petković

Četvrti dan devetnice u svetištu bl. Marije Petković

Hodočasnici iz Subotice na u Blatu. Euharistijsko slavlje je predvodio mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik župe sv. Terezije Avilske iz Subotice.

U koncelebraciji su bili don Željko Kovačević, župnik župe Svih svetih u Blatu, vlč. Dragan Muharem, župnik u Maloj Bosni (Subotica), vlč. Zvonimir Martinović, župnik župe Kraljice Mučenika (Vukovar), vlč. Robert Jugović, župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja (Županja) i don Zoran Cetinić, mladomisnik. Euharistijskom slavlju prethodila je pobožnost krunice, slavnih otajstava uz razmatranja blaženice.

Govoreći o djelovanju blaženice, mons. Beretić istaknuo je kako je veliko djelo ljubavi koje se začelo u Blatu proširilo po Hrvatskoj, Italiji i Južnoj Americi. „Trpljenje, patnja, križ, sve su to samo sredstva na putu u uskrsnuće. Koliko je križeva nosila blažena Marija, koliko se napatila. Patila je do smrti, a znala je zapisati: Bol je velika učiteljica. Blažena Marija je u Subotici tražila pomoć za gladne. I osnovala je samostan. Dok je tamo boravila vidjela je kako na tornju subotičke gradske kuće, na visini većoj od 90 metara stoji veličanstveni Isusov križ. Vidimo Isusov križ i na našim zvonicima i na našim utvrđenim gradovima. Svugdje je Isusov križ. Eno križa i ponad Dubrovnika. Nije naš Križ nešto žalosno. Ne. Što više promatramo križ – to nam se sve dublje otvara knjiga otajstva i sve više shvaćamo veličinu i milinu Isusovu“, rekao je mons. Beretić.

Po završetku euharistijskog slavlja, svećenici, redovnice i vjernici uputili su se u svetište, gdje je uslijedila molitva bl. Mariji Propetoga, blagoslov s njezinim moćima i mogućnost osobnog čašćenja moći blaženice. Euharistijsko slavlje animirao je katedralni zbor »Albe Vidaković« iz Subotice koji je održao i prigodni duhovni koncert u samostanskom dvorištu. Na kraju je pjevačima i hodočasnicima iz Subotice zahvalila provincijalna predstojnica s. M. Emila Barbarić.


datum 4.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - o. Roko Prkačin: "o. Petar Perica, mučenik i pjesnik"

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora