Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Framaši na proslavi Gospe od Anđela u Asizu

Framaši na proslavi Gospe od Anđela u Asizu

Franjevačka mladež iz Hrvatske i BiH sudjeluje na proslavi Gospe od Anđela – Porcijunkule u Asizu.

Framaši iz Hrvatske krajem srpnja tradicionalno kreću na Hod franjevačke mladeži tako da se do 1. kolovoza stigne u Asiz. Cilj je dobivanje Porcijunkulskog oprosta za što se pripremaju tijekom Hoda. Hodočašće se sastoji od dva dijela. Onaj teži je hodanje po Lijepoj Našoj, a lakši posjećivanje mjesta u kojima je boravio sv. Franjo po Italiji. Na hodočašću sudjeluju tri franjevačka bratstva: Osijek, Zagreb i Split-Dubrovnik. Geslo ovogodišnjeg Hoda je „Iziđite mu u susret“. Mladi su ovih nekoliko dana u radu u skupinama obrađivali Franjine susrete s različitim ljudima i tako i sami promišljali o svojim odnosima s drugima i s Bogom.
Na dan svetkovine na trgu ispred bazilike Gospe od Anđela okupili su se mladi hodočasnici iz cijelog svijeta. U procesiji mladi iz svake države posebno ulaze u baziliku i u crkvicu Porcijunkulu i tako dobivaju milost potpunog oprosta. Nakon izlaska bodre se ostale skupine koje dolaze po Porcijunkulski oprost.
Na pitanje zašto tako hodočasti, vruće je, praznici su, mladi drugačije provode ljeto, Paula Stier iz zagrebačkog framaškog bratstva odgovorila je kako je neprocjenjivo iskustvo iskusiti tu žrtvu. Nije lako, vruće je, uhvatila nas je i kiša. Važno je zajedništvo i proživljavanje iskustva sv. Franje koji je putovao po različitim mjestima i u svakakvim uvjetima. Mislim da nas ta mala pokora posvećuje. To iskustvo zajedništva je poticaj da budemo podrška jedni drugima i rastemo u razumijevanju i posvećenju. To je neponovljiva prilika, poručila je Stier.
Tereza Marković iz splitsko-dubrovačkog franjevačkog bratstva posvjedočila je da je jutro na blagdan Gospe od Anđela u Asizu prekrasno i da se osjeti Božja prisutnost. Na pitanje zašto je dio Franjevačkog hoda, odgovorila je da je važno zajedništvo. „Ne povežeš se tako niti s cimerom s kojim živiš cijeli semestar kao što se povežeš s ljudima koji hodaju. Važna je ta Božja prisutnost i nastojanje da budemo bolji u današnjem svijetu koji stavlja pred nas puno kušnja“, rekla je Marković.


datum 2.8.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - o. Roko Prkačin: "o. Petar Perica, mučenik i pjesnik"
Sljedeće u programu: 04:00 Glazba i meditacije

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora