Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Godišnjak Glasnika postulature bl. Alojzija Stepinca

Godišnjak Glasnika postulature bl. Alojzija Stepinca

U dvorani Vijenac pri Nadbiskupskom pastoralnom institutu u Zagrebu održana je svečana akademija u čast blaženika.

Drugog dana trodnevnice u čast blaženom Alojziju Stepincu, 8. veljače, u dvorani Vijenac pri Nadbiskupskom pastoralnom institutu održana je svečana akademija u čast blaženika te  je predstavljen Glasnik postulature blaženog Alojzija Stepinca.
Akademiju je otvorio rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, preč. Anđelko Košćak koji je istaknuo kako je“ temeljna nit, uporište i program života i djelovanja blaženog Alojzija bila djelotvorna ljubav“.
Naslovnicu glasnika, napomenuo je rektor, krasi rijetko viđena fotografija kardinala Stepinca i župnika Vranekovića na sakramentu ženidbe, sakramentu koji je danas u krizi jer se sve manje ljudi vjenča, a raste broj razvoda.
Preč. Košćak izdvojio je rečenice iz uvodnika u kojemu se ponavljaju riječi mons. Pietra Parolina koje se tiču vremena kanonizacije Alojzija Stepinca te naglasio riječi uvodničara, postulatora mons. Jurja Batelje, kako je kanonizacija unutarnje pitanje Katoličke Crkve te odluka Svetog Oca.
Predstavljajući ovogodišnje izdanje glasnika rektor je izdvojio nekoliko članaka; tekst o slugama Božjim Franji Kuhariću i Josipu Langu, detaljnja ekskluzivna analiza prometne nesreće kardinala Frantza Koninga, svjedočanstvo židova Vladimira Poljaka, kao i priču o vrataru franjevačkog samostana Gospe Lurdske koji je kao dječak bio prisutan na Stepinčevu suđenju.
Postulator i urednik glasnika mons. Juraj Batelja s posebnikm je zadovoljstvom predstavio inozemnu gošću akademije, a to je Claudia Stahl, njemačka sutkinja koja je o blaženom Stepincu napisala prvu knjigu na njemačkom. „Prije osam godina stvarno sam postala sutkinja, to zahvaljujem dragom Bogu i blaženom Alojziju, to mu nikada neću zaboraviti. Sretna sam što sam mogla održati obećanje, pokazati mu svoju zahvalnost. Prošle godine izišla je moja knjiga o Alojziju u Njemačkoj, životopis na njemačkom jeziku.“
Kao sutkinja, Claudia Stahl zalaže se da blaženi Alojzije postane zaštitnik odvjetnika i sudaca te je u svom obraćanju podsjetila na blaženikove riječi izgovorene osam tjedana prije smrti, kada je svoju osudu okarakterizirao juridičkim umorstvom nevinoga čovjeka.
Program su pjesmom uveličali mješoviti zbor župe Male Terezije te zbor Bogoslovnog sjemeništa te kajkavskom recitacijom Ivan Šteglić.

datum 9.2.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusov Duh ne može vidjeti čovjekovo oko, ali ga iskreno srce može osjetiti.
Trenutno u programu: 13:00 Hodaj uza me i budi mi prijatelj – emisija mladih iz Brestja (R) - tema: Približavanje bl. Alojzija Stepinca kroz kazalište; gosti: Ljiljana i Mia Slunjski, Emanuel, Željka, Ana Marija i Korina Petra Čondić i Siniša Medarić - Ines Sosa Meštrović
Sljedeće u programu: 14:00 Nedjeljni koncert - Kantata za Pedesetnicu „Ti pravi Bože i Sin Davidov“ Johanna Sebastiana Bacha i simfonija „Jupiter“ Wolfganga Amadeusa Mozarta - Jasminka Juračić

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora