Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Imenovanja u vatikanskim medijima.

Imenovanja u vatikanskim medijima.

Papa je imenovao Mattea Brunija ravnateljem Tiskovnoga ureda Svete Stolice. Alessandro Gisotti i Sergio Centofanti, imenovani su zamjenicima ravnatelja Uredničke uprave Dikasterija za komunikaciju.

Papa Franjo je imenovao Mattea Brunija ravnateljem Tiskovnoga ureda Svete Stolice, koji će tu dužnost početi obavljati 22. srpnja. Bruni je rođen 1976. godine u Winchesteru, u Velikoj Britaniji, a na sveučilištu La Sapienza u Rimu diplomirao je suvremene jezike i književnosti. Od srpnja 2009. godine radi u Tiskovnom uredu Svete Stolice. U prosincu 2013. godine preuzeo je odgovornost za organizaciju i pratnju novinara koji, u prigodi putovanja Svetoga Oca izvan Italije, putuju u istom zrakoplovu s Papom.

Početkom 2016. godine postao je koordinator odjela Media Operations i akreditacija u Tiskovnom uredu Svete Stolice, i u okviru te dužnosti koordinirao je sudjelovanje novinara na različitim događajima Jubileja milosrđa. Već se dugo, u okviru Crkve, zauzima u projektima humanitarne kooperacije i programima za pomoć starijim osobama. Oženjen je i ima jednu kćer. Osim talijanskoga, poznaje engleski, španjolski i francuski jezik.

Papa je, osim toga, imenovao Alessandra Gisottija i Sergia Centofantija, zamjenicima ravnatelja Uredničke uprave Dikasterija za komunikaciju, koji će također na tu dužnost stupiti 22. srpnja.

Alessandro Gisotti rođen je u Rimu, ima 45 godina, oženjen je i ima dvoje djece. Na rimskom je sveučilištu La Sapienza diplomirao političke znanosti i profesionalni je novinar. Nakon iskustva u Uredu za informiranje Ujedinjenih naroda u Rimu, 2000. godine počeo je raditi kao novinar na Vatikanskom radiju. Pratio je aktivnosti posljednjih triju papa u Rimu i na više putovanja u Italiji, kao i onih međunarodnih. Godine 2017. bio je koordinator za društvene medije Dikasterija za komunikaciju Svete Stolice. U prosincu prošle godine imenovan je privremenim ravnateljem Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Predavao je novinarstvo u isusovačkoj školi Massimo u Rimu, te Teorije i tehnike novinarstva na Papinskom lateranskom sveučilištu. Napisao je više članaka i eseja o crkvenoj komunikaciji, te knjigu naslovljenu „Dekalog Dobroga komunikatora prema papi Franji“, objavljenu 2016. godine, kojoj je predgovor napisao kardinal Luis Antonio Tagle.

Sergio Centofanti rođen je u Napulju, ima 59 godina, oženjen je, ima troje djece i troje unučadi. Diplomirao je književnost na sveučilištu La Sapienza u Rimu, 1986. godine, a profesionalni je novinar od 1989. godine. Novinarskim se radom počeo baviti početkom '80-ih godina, surađujući s više katoličkih dnevnika i časopisa, a 1986. godine ušao je u Vatikanski radio gdje je obavljao više odgovornih dužnosti. Pratio je svetoga Ivana Pavla II., Benedikta XVI. i papu Franju na više putovanja u Italiji i u inozemstvu. Godine 2017. pozvan je u Multimedijalni editorijalni centar, gdje je bio zadužen za koordiniranje aktivnosti uredništava na različitim jezicima Vatikanskoga radija – Vatican Newsa.


datum 18.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - o. Roko Prkačin: "o. Petar Perica, mučenik i pjesnik"

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora