Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Jesenski susret hrvatskih studenata u Rimu

Jesenski susret hrvatskih studenata u Rimu

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u nedjelju 10. studenoga svečanom misom proslavljen je blagdan sv. Nikole Tavelića i održan je tradicionalni jesenski susret hrvatskih rimskih studenata.

Misu je slavio mons. Bože Radoš, rektor Papinskoga hrvatskoga zavoda sv. Jeronima i novoimenovani varaždinski biskup, u koncelebraciji s oko tridesetak svećenika, a nakon misnoga blagoslova predstavljen je novi Hrvatski rimski adresar za akademsku godinu 2019-2020. U propovijedi mons. Radoš, tumačeći evanđeoski odlomak po Luki u kojem Gospodin Isus traži od nas da se odrečemo sami sebe i da uzmemo svoj križ ukoliko želimo poći za njim i na ispravan način Ga slijediti, da to isto i učinimo. Isusova poruka “para uši” napomenuo je, ali ta poruka vodi prema svetosti i kako vidimo na pravi način primjenio ju je sveti Nikola Tavelić koji je podnio mučeništvo.
Isus sve poziva ali u slobodi, u slobodi možemo prihvatiti Isusov poziv, slijediti Isusa put je u istinsku slobodu i ako slučajno izgubimo tu slobodu gubimo sve, upozorio je mons. Radoš. Čovjek samo u slobodi može dati svoj pristanak, svoj “hoću”, jer Isus svakoga od nas poziva da Ga slijedimo i na nama je hoćemo li poput sv. Nikole Tavelića dati svoj “hoću” i postati istinski slobodni te kao takvi njegovi nasljedovatelji. Svi smo pozvani na to bez razlike istaknuo je propovjednik te pozvao da nam sv. Nikola bude primjer istinskog naslijedovanja Krista te nebeski zagovornik na našem putu.
Na kraju euharistijskoga slavlja vicerektor Zavoda vlč. Marko Đurin zahvalio je mons. Radošu na upućenim riječima te napomenuo da je ta misa neslužbeni oproštaj mons. Radoša koji će biti zaređen za varaždinskoga biskupa na nedjelju Krista Kralja u varaždinskoj katedrali. Vlč. Đurin napomenuo je da mons. Radoš ovih dana putuje iz Rima, ali da i dalje ostaje rektor Zavoda do imenovanja novoga, te mu zaželio uime svih prisutnih obilje Božjega blagoslova na novom životnom putu. Na kraju je vlč. Đurin pozdravio sve nazočne i zahvalio im na dolasku, u prvom redu sve studente svećenike, redovnike, redovnice i laike koji su se i ove godine odazvali na zajedničku molitvu i susret, veleposlanike Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici i Italiji Nevena Pelicarića i Jasena Mesića, te sve druge vjernike. Izrazio je zahvalnost svima koji su na bilo koji način bili uključeni u organizaciju proslave i u izradi novoga adresara, na poseban način obitelj Mršić-Mazzetta. Sve je pozvao na prigodno druženje nakon mise u prostorije Zavoda.U završnoj riječi mons. Radoš napomenuo je da su ljudi koje je susreo u Rimu na poseban način postali dio njega i da je jednim dijelom žalostan što odlazi, ali sa druge strane da je istinski Bogu zahvalan na iskustvu koje je stekao u Rimu. Pozvao je sve da se pomole za njega da ga Gospodin uzdrži i dadne mu snage u novoj službi na koju ga je pozvao.
Nakon završnoga blagoslova vlč. Dario Hrga, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, predstavio je novi adresar, a nakon kratkog predstavljanja svi su se zajedno uputili na prigodni domjenak i druženje.
(www.ika.hr)

 


datum 11.11.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 08:45 Glazba
Sljedeće u programu: 09:30 Radio knjižara – nova izdanja Glasa Koncila predstavljaju Vojmil Žic i Ines Ćurković

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora