Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Međunarodna konferencija katoličkih televizija u Lužnici

Međunarodna konferencija katoličkih televizija u Lužnici

Prvi put u Hrvatskoj održava se međunarodni susret EWTN-a (Eternal Word Television Network.)

Prvi put u Hrvatskoj održava se međunarodni susret EWTN-a (Eternal Word Television Network), najveće globalne katoličke medijske mreže u svijetu i katoličkih televizija podružnica.
Konferencija je započela u utorak 11. rujna, a u ovom svom četvrtom održavanju dosad, okupila je najveći broj sudionika iz 14 zemalja. Predstavnike katoličkih televizija na početku je pozdravila Ksenija Abramović, direktorica Laudato televizije, koja je domaćin tog susreta.
Okupljene je pozdravio i o. Leo Patalinghug, koji tom prigodom u Zagrebu i Zadru snima četiri epizode emisije 'Recepti oca Lea' za EWTN, a cilj je predstaviti hrvatsku sakralnu tradiciju i kulturu te prirodne ljepote.
Koristeći 'internacionalni jezik', hranu, o. Leo upoznaje ljude i približava publici svjedočanstvo njihove vjere u svakodnevnom životu. On okuplja ljude oko zajedničkog, obiteljskog stola gdje je razgovor prilika i mjesto susreta sa živim Bogom.
Potaknuo je okupljene predstavnike katoličkih medija da stvaraju sadržaj 'o kojem će svijet pričati', sadržaj koji neće odgovarati na pitanja koja nitko nije postavio, nego davati odgovore na pitanja koja vape iz srca običnih ljudi, njihovih problema i životnih situacija.
'Ono što vi radite mijenja svijet', poručio je okupljenima otac Leo i obećao svima svoju molitvu za njih.
U nastavku konferencije predstavili su se sudionici iz podružnica EWTN-a u Skandinaviji, Irskoj, Njemačkoj i Poljskoj, izvijestio je Laudato.hr.
Program je nastavljen 12. rujna kada se održava i središnji dio konferencije u kojem među ostalim sudjeluju i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić i te predsjedavajući EWTN-a i savjetnik u vatikanskom Tajništvu za komunikaciju mr. Michael Warshaw.

datum 12.9.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!
Trenutno u programu: 11:35 Vijesti iz Đakovačko - osječke nadbiskupije - Martina Kuveždanin
Sljedeće u programu: 11:45 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora