Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Obilježavanje 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael

Obilježavanje 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael

U povodu 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, Veleposlanstvo Države Izrael organizira obilježavanje te obljetnice kulturno-umjetničkim programima.

Konferencija u povodu 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael održat će se u ponedjeljak 11. studenoga u 9.30 sati u Velikoj dvorani na Hrvatskome katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu.
Konferenciju zajedno organiziraju Veleposlanstvo Države Izrael, Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj, Zagrebačka nadbiskupija i Hrvatsko katoličko sveučilište. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.
Konferenciju će otvoriti zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, izaslanik Predsjednice Republike Sebastian Rogač, apostolski nuncij nadbiskup Giorgio Lingua, veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor i rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić.
Dva glavna predavanja održat će rabin prof. dr. Daniel Sperber sa Sveučilišta Ban-Ilan u Ramat Ganu iz Izraela, koji će govoriti o viziji Nostra aetate sa židovske strane, i salezijanac dr. Norbert Hofmann, tajnik Povjerenstva Svete Stolice za vjerske odnose sa židovstvom i jedan od vodećih stručnjaka za odnose sa židovstvom pri Svetoj Stolici, koji će govoriti o trenutačnoj situaciji dijaloga između katolika i Židova.
U drugom dijelu sudjeluju doc. dr. Boris Havel s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koji će govoriti o duhovnom i političkom zbližavanju kršćana i Židova od devedesetih godina 20. stoljeća do danas, glavni rabin izv. prof. dr. Kotel Da-Don s temom odnosa između judaizma i Rimokatoličke Crkve i 25. obljetnice diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izraela s teološke perspektive te austrijski teolog prof. dr. Jan-Heiner Tück sa Sveučilišta u Beču koji će govoriti o „vraćanju Isusa“ u židovstvo kao poticaju za kršćansku teologiju.
U večernjim satima u ponedjeljak 11. studenoga u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se i svečani koncert u povodu obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Države Izraela. Na koncertu će nastupiti Zagrebačka filharmonija, violinist Itamar Zorman, sopranistica Tanja Ruždjak, sopranistica Maja Vukoja i Djevojački zbor Zvjezdice pod ravnanjem izraelskog dirigenta svjetskog glasa Ariela Zuckermanna.
(www.ika.hr)


datum 11.11.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 08:45 Glazba
Sljedeće u programu: 09:30 Radio knjižara – nova izdanja Glasa Koncila predstavljaju Vojmil Žic i Ines Ćurković

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora