Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Pripreme za biskupsko ređenje mons. Bože Radoša

Pripreme za biskupsko ređenje mons. Bože Radoša

Na konferenciji za novinare u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu predstavljena je organizacija ređenja.

Dosadašnji biskup, sada apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak zahvalio je novinarima i novinskim kućama na korektnom odnosu tijekom dvanaest godina njegova upravljanja biskupijom. Istaknuo je važnost biskupskog ređenja za Varaždinsku biskupiju, budući da će to biti prvo biskupsko ređenje u povijesti varaždinske katedrale. Govoreći o važnost svetoga reda, biskup Mrzljak je objasnio sva tri njegova stupnja; đakonat, prezbiterij i biskupsku službu.
Mons. Antun Perčić govorio je o tehničkim informacijama u organizaciji ređenja, broju najavljenih gostiju, očekivanom broju vjernika i ostalim detaljima.

„Naša katedrala je premalena za sve koji će htjeti ući, ali katedrale se niti ne grade samo za ređenja. Zato smo u suradnji s gradskim i županijskim tijelima dogovorili postavljanje šatora s video-zidom. Očekuje se više od 2 000 vjernika, četrdesetak biskupa i provincijalnih poglavara te velik broj svećenika. Daj Bože samo da bude lijepo vrijeme, jer zaista je to događaj koji će se spominjati u višestoljetnoj povijesti Varaždina“, naglasio je mons. Perčić.

Detalje same organizacije, pripreme i tijek liturgijskog slavlja, predstavio je preč. Mario Kopjar, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu, ujedno ceremonijar slavlja.
O medijskom interesu te organizaciji praćenja biskupskog ređenja govorila je Anita Treščec, voditeljica Ureda za pastoral u medijima. Predstavila je, između ostaloga, izravno poveznicu na mrežnoj stranici Varaždinske biskupije gdje će biti ažurirane i objavljivane sve informacije vezane uz ređenje. Treščec je pojasnila kako je za sve koji su zatražili medijsku akreditaciju osigurano mjesto s lijeve strane unutar katedrale, ispod propovjedaonice, gdje će moći profesionalno obaviti posao. Istaknula je da medijske kuće mogu sve video, audio, foto i tekstualne materijale sa, uoči i nakon ređenja preuzeti na internetskom portalu Varaždinske biskupije te ih mogu slobodno koristiti u svome mediju.

Misu s ređenjem trećeg varaždinskog biskupa, mons. Bože Radoša, izravno će prenositi Hrvatska televizija i Hrvatski radio na Prvom programu, Hrvatski katolički radio i Radio Marija. Snimku biskupskog ređenja emitirat će Varaždinska televizija u poslijepodnevnom programu.Preč. Kopjar detaljno je predstavio tijek slavlja biskupskog ređenja kako ga predviđa liturgijski vodič, koji će na ulazu u katedralu i kod šatora ispred katedrale moći uzeti svi koji to žele kako bi lakše pratili tijek liturgije.
datum 13.11.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 08:45 Glazba
Sljedeće u programu: 09:30 Radio knjižara – nova izdanja Glasa Koncila predstavljaju Vojmil Žic i Ines Ćurković

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora