Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Proslava župne svetkovine i blagoslov vitraja u Marincima

Proslava župne svetkovine i blagoslov vitraja u Marincima

U nedjelju, 14. srpnja, u župi Marinci je proslavljena svetkovina Blažene Djevice Marije Kraljice Mira, zaštitnice župe.

U nedjelju, 14. srpnja, u župi Marinci je proslavljena svetkovina Blažene Djevice Marije Kraljice Mira, zaštitnice župe. Ove godine taj je važan dan bio još svečaniji, s obzirom na to da su blagoslovljena prva dva vitraja u župnoj crkvi – vitraj sv. Josipa, suzaštitnika župe, pod čiji je zagovor i zaštitu stavljena gradnja nove župne crkve 1962. godine, te vitraj bl. Alojzija Stepinca, koji je blagoslovio temelje stare, zavjetne crkve Kraljice Mira u Marincima, 19. listopada 1941. godine.

- Crkva Kraljice Mira bit će veliki spomen i zahvala Bogu i Kraljici Hrvata, da je naše Hrvatsko zagorje sačuvano od ratnih strahota. (...) Crkva Kraljice Mira neka bude ujedno i veliki znak i poziv na molitvu; da nam Kraljica Mira isprosi što prije mir Božji. (...) Crkva Kraljice Mira neka bude poziv i poticaj svima nama, da radimo: za mir sa samim sobom, za mir s Bogom, za mir s bližnjima, za mir sviju naroda – zapisano je tom prigodom u “Glasniku Majke Božje Vinagorske“.

Proštenje u Marincima započelo je blagoslovom kuburaša i procesijom, a svečano misno slavlje predvodio je vlč. Danijel Crnić, župnik u Župi Muke Isusove u zagrebačkom Vukomercu i predavač na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, koji je i blagoslovio vitraje.

- Marija Kraljica Mira nas grli i zove k sebi: “Dođite, ovdje je mir. Ovdje ćete na koljenima isprositi mir u svojim obiteljima.“ I na kraju svete mise ćete po običaju ići oko oltara. To je prilika da molite za mir u svojim obiteljima. Ali nije dovoljno moliti, nego trebate doista biti činitelji i tvoritelji mira. Ona tko se u obitelji iz dana u dan, iz trena u tren zalaže za mir, taj se neće svađati sa svojom ženom ili mužem, taj će raditi na pomirenju, taj će sve oprostiti. Bez poklonstva Bogu i njegovoj Majci, bez molitve za mir i bez praštanja, nećemo biti sretni – rekao je vlč. Crnić u svojoj propovijedi.

Nakon što su vjernici obišli oko oltara, održano je i prigodno druženje, uz nastup Limene glazbe Poljčane iz Slovenije, koje su organizirali župljani.  


datum 15.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - o. Roko Prkačin: "o. Petar Perica, mučenik i pjesnik"
Sljedeće u programu: 04:00 Glazba i meditacije

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora