Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Raspisan poziv za predlaganje nagrada HDKN-a

Raspisan poziv za predlaganje nagrada HDKN-a

Poziv je otvoren od 15. travnja do 10. svibnja.

Hrvatsko društvo katoličkih novinara raspisalo je poziv za predlaganje nagrada pojedincima i redakcijama (odnosno nakladnicima). Poziv je otvoren od 15. travnja do 10. svibnja. O dobitnicima nagrada odlučuje Upravni odbor HDKN-a u proširenom sastavu. Nagrade će biti uručene u povodu 53. svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija.

Za godišnju nagradu mogu biti predloženi katolički novinari i urednici u vjerskim i svjetovnim medijima s hrvatskoga govornog područja, kao i komunikolozi koji su se svojim djelovanjem i utjecajem posebno istaknuli u protekloj godini za izuzetna novinarska postignuća, unapređenje profesionalnih standarda, promicanje katoličkog novinarstva u društvu i javnosti te svjedočenje evanđeoskih vrijednosti putem sredstava društvenih komunikacija.

Za nagradu za životno djelo mogu biti predloženi hrvatski katolički novinari i publicisti koji su značajno utjecali na razvoj katoličkih medija, širenje kršćanskih nazora u društvu, odnosno koji su svojim radom ostavili snažan trag u hrvatskoj ili svjetskoj javnosti, te koji su svojim životnim putom i višegodišnjim profesionalnim djelovanjem pridonosili promjeni ili nametanju pozitivnih profesionalnih i(li) društvenih trendova.

Ove godine se drugi put dodjeljuje i nagrada studentima i mladim novinarima do navršene 30. godine starosti. Na natječaj se dostavlja novinarski uradak (osvrt, esej, intervju) na temu „’Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“ u dužini do 9000 znakova (s prazninama, u .doc formatu). Na natječaju se može sudjelovati i fotografijom koja zorno odgovara na postavljenu temu, odnosno snimkom emisije (.mp3) uz koju je potrebno dostaviti podatke iz kojih je vidljivo da je osoba autor.

Kao i ranijih godina, HDKN će dodijeliti priznanja redakcijama i nakladnicima za posebna dostignuća u katoličkom novinarstvu, te obilježavanje prigodnih obljetnica redakcija ili nakladnika.

Ove godine po drugi put Društvo će dodijeliti nagradu za najbolju mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem. Osim što mora biti vidljiv doprinos u promociji kršćanskih sadržaja u (isključivo) digitalnom mediju, prijedlog mora zadovoljavati i sljedeće kriterije: integriranost društvenih mreža; komunikacija s korisnicima (kroz mailing liste, pretplate, komentare); grafička urednost i prilagođenost čitanju na pametnim telefonima/tabletima.

Predlagatelji mogu biti članovi HDKN-a i uredništva katoličkih glasila (osim za nagradu za mlade novinare).

U prijedlogu za dodjelu nagrade mora se obrazložiti razlog predlaganja (do 4000 znakova), te obavezno dostaviti kontakt predloženog pojedinca, uredništva i nakladnika.

Prijedlozi se upućuju do 10. svibnja u 23.59 sati isključivo elektroničkom poštom na adresu katolicki.novinari@gmail.com.

 


datum 15.4.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću.
Trenutno u programu: 07:00 Sveta misa - prijenos iz župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu
Sljedeće u programu: 07:30 Molitva - Jutarnja

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora