Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Spomenik Presvetog Trojstva u središtu Vinkovaca

Spomenik Presvetog Trojstva u središtu Vinkovaca

U središnjem gradskom parku u Vinkovcima svečano je blagoslovljen obnovljeni spomenik Presvetog Trojstva.

Spomenik je blagoslovio prečasni Tadija Pranjić, župnik župe Sv. Euzebija i Poliona, koji je prije toga u župnoj crkvi predslavio Misu u povodu Dana grada, kojoj su nazočili i gradonačelnik Ivan Bosančić sa zamjenicima Katom Krešić i Gabrijelom Šokičićem, predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te zaposlenici Gradske uprave i gradski vijećnici, a posebno svečanom ugođaju pridonijeli su članovi "Vinkovačkih šokačkih rodova" odjeveni u narodne nošnje kao i domaći mješoviti crkveni pjevački zbor "Sv. Cecilija", pišu novosti.hr

- Ovo je jedan od povijesnih događaja za grad Vinkovce i našu župu. Ovo je sada, po mom uvjerenju, najljepši spomenik u jednome gradu podignut u čast Presvetog Trojstva, ljepši i od onoga u Požegi i od onoga u osječkoj Tvrđi. Generacije prije nas ostavile su trag svoga postojanja i to je sada došlo do izražaja kroz ovu restauraciju po svim standardima kako se rade spomenici kulture i kao takav ostaje za buduće generacije. Bio sam svjedok teških stradanja središta grada u Domovinskom ratu, kada su raketirali sve što je bilo ovdje, a bili su sve spomenici kulture na kojima su bile izvješene zastave UNESCO-a koje velikosrpski agresor nije poštivao. Evo, sad je i ovaj spomenik obnovljen, vraćen je prvobitnom izgledu i zaista je prekrasan - istaknuo je prečasni Tadija Pranjić.

- Ovaj spomenik je uvijek bio i ostat će središnje mjesto grada Vinkovaca. On ima svoju simboliku i tu je, ako tako možemo reći, ne samo kao spomenik u jednom gradu, nego kao spomenik svima onima koji su doprinosili razvoju Vinkovaca. Zato je prekrasno vidjeti ga ovako obnovljenoga, vidjeti ga okupanoga suncem, a posebno me raduje što se sve ovo događa ususret Danu grada, blagdanu sv. Ilije, našega zaštitnika. Dobro je da smo danas zazvali njegov blagoslov na sve nas i da smo blagoslovili ovaj spomenik i tako krenuli u proslavu našega dana jer samo tako ćemo i napredovati u budućem vremenu i nositi se sa svim onim što nas čeka kroz godinu dana - istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Radovi na obnovi kipa sv. Trojstva provedeni su na temelju Elaborata o konzervatorsko-restauratorskim istraživanjima i u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Vukovaru. Obnovu spomenika sufinanciralo je Ministarstvo kulture s 250.000 kuna, a ostatak troškova financirao je Grad Vinkovci.

U prigodi Dana grada, nakon opsežnog cjelovitog uređenja, punim sjajem u novom ruhu zablistat će i cijeli središnji vinkovački park.

datum 15.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću.
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Duhovno pomoći čovjeku (R) – emisija djelatnika i suradnika centra za duhovnu pomoć - tema: Očekujem dobro - Lana Poljak Branisavljević i Kristina Jurković

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora