Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Započelo animatorsko ljeto u na Malom Lošinju

Započelo animatorsko ljeto u na Malom Lošinju

Animatorsko ljeto organizira Povjerenstvo za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

U Domu sv. Martina na Malom Lošinju započelo je u ponedjeljak 8. srpnja Animatorsko ljeto u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

U prvom terminu sudjeluje dvadeset i petero mladih iz raznih župa Nadbiskupije, predvođeni povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Valentićem te drugim svećenicima i animatorima koji sudjeluju u tjednom programu.

U programu ovogodišnjeg Animatorskog ljeta u središtu se nalazi priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži 9. i 10. svibnja 2020. u Zagrebu.

Animatorsko ljeto projekt je u kojem sudjeluju mladi iz cijele Nadbiskupije uključeni u programe pastorala mladih svojih župa i Nadbiskupije te zainteresirani za osposobljavanje za animatora djece i mladih. Ove godine očekuje se više od dvije stotine mladih u pet skupina, u kojima će sudjelovati i župni vikari, upravitelji župa Zagrebačke nadbiskupije, animatori koji su već prošli program Animatorskog ljeta te redovnice posvećene pastoralu djece i mladih.

Program Animatorsko ljeto traje tjedan dana i uključuje trostruku formaciju mladih: ljudsku, kršćansku te specijaliziranu formaciju za animatora djece i mladih. Ljudska formacija odvija se kroz posebno osmišljene igre i radionice s ciljem razvijanja općeljudskih vrijednosti i sposobnosti: osjećaja za zajedništvo, suosjećanje, komunikacijske vještine... Kršćanska ili duhovna formacija odvija se kroz svakodnevne tematske kateheze te vrijeme posvećeno osobnoj i zajedničkoj molitvi, koje svoj vrhunac pronalazi u svakodnevnoj svetoj euharistiji.

Specijalizirana formacija za službu i odgovornost animatora mladih na razini župe odvija se kroz posebne radionice u kojima mladi stječu znanja i vještine kako osmisliti, razviti te provesti susrete za mlade u svojim župama.

Dom sv. Martina na Malom Lošinju u vlasništvu je Zagrebačke nadbiskupije te je posebno uređen za programe pastorala mladih s ciljem ulaganja u odgoj i kvalitetan cjelokupni rast mladića i djevojaka. Po jedan termin za programe susreta mladih koriste i Sisačka biskupija te Bjelovarsko-križevačka biskupija.


datum 10.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!
Trenutno u programu: 13:00 Čitamo knjigu - papa Franjo: Deset Božjih zapovijedi
Sljedeće u programu: 13:30 Obavijesti i najava programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora