Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Zbornik radova o nastavničkim kompetencijama

Zbornik radova o nastavničkim kompetencijama

Zbornik radova pod nazivom »Nastavničke kompetencije« izašao je u izdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kršćanske sadašnjosti.

Zbornik na 198 stranica donosi radove sa Znanstvenoga simpozija o nastavničkim kompetencijama kojega je organizirala Katedra religijske pedagogije i katehetike Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u prosincu 2017. godine. Autori iz područja pedagogije, komunikologije, jezikoslovlja i teologije, u svojim člancima obrađuju niz kompetencija koje se danas zahtijevaju od nastavnika u odgojno-obrazovnome radu s djecom i mladima, s posebnim naglaskom na profesiju nastavnika-vjeroučitelja i predmet katoličkoga vjeronauka.

U tom smislu, Anton Tamarut progovara o antropološkom pristupu u nastavnome procesu; Tonči Matulić o teološkim kompetencijama; Taras Barščevski o biblijskim kompetencijama vjeroučitelja; Jasna Šego o jezičnim kompetencijama nastavnika u kontekstu suvremene škole; Krunoslav Novak o medijskim kompetencijama; David Kraner – Janez Vodičar o vplivu komuniciranja na učenje: mladostnik in njegovo okolje; Denis Barić – Ružica Razum o inicijalnom obrazovanju nastavnika vjeronauka na visokim teološkim učilištima u Republici Hrvatskoj; Blaženka Valentina Mandarić – Gordana Barudžija o cjeloživotnom učenju i nastavničkim kompetencijama; Ivanka Petrović o značenju supervizije u razvoju profesionalnih kompetencija vjeroučitelja; te Josip Šimunović o stažiranju i stručnom ispitu kao vrjednovanju izlaznih nastavničkih kompetencija.

Recenzenti Zbornika su prof. dr. Josip Burušić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu i doc. dr. Silvija Migles s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


datum 14.3.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
«Imam jednu dušu što me mnogo voli i koja me stalno brižnom mišlju prati. Imam jednu dušu što se za me moli, to je moja mati...».
Trenutno u programu: 09:00 Hrvatske vrednote - tema: Festival kršćanskog kazališta
Sljedeće u programu: 09:45 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bože, pomozi mi da budem plodna zemlja i na kraju donesem rod!

Zahvali Gospodinu što te Njegova riječ vodi prema plodovima u tvome životu.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora