Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Zlatni svećenički jubilej kotorskog biskupa Janjića

Zlatni svećenički jubilej kotorskog biskupa Janjića

Tim povodom papa Franjo mu je uputio čestitku.

Kotorski biskup Ilija Janjić, navršio je na svetkovinu sv. Petra i Pavla 50 godina svećeništva. Tim povodom papa Franjo mu je uputio čestitku.
"Veoma nas je obradovalo kad smo čuli da će se o skoroj svetkovini svetih Petra i Pavla, navršiti pedeset godina otkako te je, Časni Brate, Gospodin obilato uljem pomazao, po kojem si poslan kao svećenik Njegova Sina, da radosnu vijest navijestiš ubogima, iscijeliš srca slomljena i utješiš žalosne (Usp. Iz 61,1).

Uistinu, radost ovog svetog događaja pruža nam priliku da se s tobom bratski veselimo, i da svoju dobrohotnost javno i slobodno iskažemo.

Za dar tako velikog značenja i takve težine kao što je svećeništvo, nikad ne smijemo prestati zahvaljivati Bogu, koji je svom narodu dao svete službenike da bi kao sredstva Otkupitelja višnjom učinkovitošću obnovili zajednicu svih ljudi.

Stoga s pravom i zaslugom kažemo za svećenika da je ‘drugi Krist’ jer on nastavlja Kristovo poslanje: ‘Kao što je mene poslao Otac, tako i ja vas šaljem’ (Iv 20,21). I ti si sam, Časni brate, na sjajni dan tvoga ređenja poslan ne samo da predaš predragocjen dar kršćanske vjere, nego i da duhom ispravnim i iskrenim puk Božji privedeš svetim namjerama.

Budući da imamo pred očima brojna djela dostojno povjerena tvojoj pastoralnoj skrbi ne možemo o njima šutjeti. Sjećamo se stoga, raznih službi koje si obavljao: župnika, duhovnika u sjemeništu i iznad svega biskupa. Prepoznajemo tvoje napore u širenju evangelizacije, u promicanju duhovnog života kao i u propovijedanju.

Zahvalan dakle Božjoj dobroti, po kojoj si imao tako dugu i plodonosnu pastoralnu službu, uživaj u onim blagoslovima kojima je Bog obasuo tebe i one kojima si služio.

Ispunio te radošću Apostolski blagoslov, koji kao zalog božanske nagrade i naše očinske dobrohotnosti tebi Časni Brate te svem kleru i puku tvojem od srca upućujemo, proseći istovremeno molitve za naše uspješno vršenje Petrove službe“, piše u čestitki Svetog Oca.


datum 4.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
Sljedeće u programu: 14:55 Molitva Benedikta XVI za život

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora