Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - U svima nama živi nada u vječni život
U svima nama živi nada u vječni život

U svima nama živi nada u vječni život

Uz mjesec travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, glavni urednik.

Uskrsnuo je!

Čovjek, jer je biće nade, uvijek se nekomu ili nečemu nada! U svima nama živi nada u vječni život u kojemu bismo se osjećali kao u najljepšim trenutcima u vlastitom domu. Krist Gospodin, raspeti i uskrsli, daje nam odgovor na sve što u životu prolazimo i proživljavamo. Isus je za nas postao znakom u kojemu se jedino može ostvariti sva naša nada. On, raspet između vremena i vječnosti, postao je za nas sidro sigurnosti da će se i naša životna barka sigurno usidriti u vječnosti.

Govor o Isusovu uskrsnuću istodobno je govor i o Bogu koji može i mrtve vratiti u život, pobijediti nepravdu, zlo i konačno smrt. U tom smislu, Uskrs je najveći kršćanski blagdan. U uskrsni misterij spadaju događaji Isusove izdaje, posljednje večere, Kalvarije i ukopa. Sudbina Isusova i naša je sudbina. Ono što se dogodilo njemu, događa se i nama samo u drugim vremenima i drugim povijesnim uvjetima.

Uskrs se ne odnosi samo na život poslije smrti, nego pretpostavlja naš svakodnevni život na zemlji. Isus je išao svijetom čineći dobro. Nije govorio samo lijepe riječi o ljubavi, on ih je i ostvarivao. Poučeni njegovim primjerom pozvani smo hodočastiti zemljom čineći svima dobro bez obzira kakvi oni bili. Ljubav koju ostvarujemo na zemlji tako je snažna i moćna da otvara vrata vječnosti. A to je Uskrs.

Život je u biti najviši oblik ljubavi. U njemu su utkani i Kalvarija i Uskrs. Ako smjelo kročimo osobnom Kalvarijom, čeka nas najveća nagrada – Uskrs – život, kao potvrda života ljubavi u kojemu više nema ni jauka ni boli.

Molimo jedni za druge kako bismo svojim životom mogli proslavljati uskrsloga Gospodina u kojemu je sva naša nada - ova vremenita i ona vječna!

Svim dragim slušateljima i prijateljima naše velike Obitelji Radio Marije želim radost pobjede Života nad smrću. Sretan Uskrs!

         Sve Vas srdačno pozdravljam!

 

                                                                       Vaš p. Stjepan Fridl


datum 1.4.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću.
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Duhovno pomoći čovjeku (R) – emisija djelatnika i suradnika centra za duhovnu pomoć - tema: Očekujem dobro - Lana Poljak Branisavljević i Kristina Jurković

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora