Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - U svima nama živi nada u vječni život
U svima nama živi nada u vječni život

U svima nama živi nada u vječni život

Uz mjesec travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, glavni urednik.

Uskrsnuo je!

Čovjek, jer je biće nade, uvijek se nekomu ili nečemu nada! U svima nama živi nada u vječni život u kojemu bismo se osjećali kao u najljepšim trenutcima u vlastitom domu. Krist Gospodin, raspeti i uskrsli, daje nam odgovor na sve što u životu prolazimo i proživljavamo. Isus je za nas postao znakom u kojemu se jedino može ostvariti sva naša nada. On, raspet između vremena i vječnosti, postao je za nas sidro sigurnosti da će se i naša životna barka sigurno usidriti u vječnosti.

Govor o Isusovu uskrsnuću istodobno je govor i o Bogu koji može i mrtve vratiti u život, pobijediti nepravdu, zlo i konačno smrt. U tom smislu, Uskrs je najveći kršćanski blagdan. U uskrsni misterij spadaju događaji Isusove izdaje, posljednje večere, Kalvarije i ukopa. Sudbina Isusova i naša je sudbina. Ono što se dogodilo njemu, događa se i nama samo u drugim vremenima i drugim povijesnim uvjetima.

Uskrs se ne odnosi samo na život poslije smrti, nego pretpostavlja naš svakodnevni život na zemlji. Isus je išao svijetom čineći dobro. Nije govorio samo lijepe riječi o ljubavi, on ih je i ostvarivao. Poučeni njegovim primjerom pozvani smo hodočastiti zemljom čineći svima dobro bez obzira kakvi oni bili. Ljubav koju ostvarujemo na zemlji tako je snažna i moćna da otvara vrata vječnosti. A to je Uskrs.

Život je u biti najviši oblik ljubavi. U njemu su utkani i Kalvarija i Uskrs. Ako smjelo kročimo osobnom Kalvarijom, čeka nas najveća nagrada – Uskrs – život, kao potvrda života ljubavi u kojemu više nema ni jauka ni boli.

Molimo jedni za druge kako bismo svojim životom mogli proslavljati uskrsloga Gospodina u kojemu je sva naša nada - ova vremenita i ona vječna!

Svim dragim slušateljima i prijateljima naše velike Obitelji Radio Marije želim radost pobjede Života nad smrću. Sretan Uskrs!

         Sve Vas srdačno pozdravljam!

 

                                                                       Vaš p. Stjepan Fridl


datum 1.4.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
Sljedeće u programu: 14:55 Molitva Benedikta XVI za život

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora