Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. kolovoz piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. kolovoz piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. kolovoz piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Gospo, budi nam pred Bogom zagovornica i posrednica milosti! Štiti naše obitelji, djecu i mladež! Budi nam uzor i zaštita!

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije! 

        Svetkovinom Marijina uznesenja na nebo ispovijedamo svoju vjeru da u smrti nećemo nestati, pasti u bezdan, nego ćemo sa svojom Majkom Marijom vječno živjeti. I osoba svakog pojedinca, djeteta Marijina, bit će uzeta u Božju slavu i susrest će se s dobrim Ocem. Svednevno ljubeći sve svoje bližnje zanavijek ćemo uroniti u Ljubav, a Bog jest ta Ljubav.
        Na svojemu povijesnom pohodu Elizabeti, na pragu Zaharijina doma, Marija reče Elizabeti: Šalom!Mir s tobom!?“; u riječi Šalom, krije se značenje: Kako si? Razdragana Elizabeta progovara: Blagoslovljena ti među ženama, i blagoslovljen plod utrobe tvoje!
        Marija dolazi i nama ususret i pita nas onako majčinski, blisko, toplo: „Kako si?“ Ona dobro znade da je ljudski život nalik plovidbi nemirnim morem, te je počesto teško izdržati tamu, oluju, izazove, pitanja, nepravde, rane i tjelesne i duševne. U trenutcima beznađa valja zvati nju, Zvijezdu mora, da nas, sigurno kako samo ona to umije, uvede u luku spasa.
        Čovjek si često postavlja pitanja o smislu života. Marija je Božji odgovor na ljudsko pitanje o sebi, vlastitoj sudbini i smislu. Marijin život, koji ima svoj veličanstveni finale u uznesenju, u nebeskoj proslavi, znak je i garancija, da život ima smisla jedino u prijateljstvu s Bogom.
        Mariju rado zovemo svojom Kraljicom i majkom. Znamo da ona voli sve ljude. U najtežim vremenima pokazala je koliko voli narod hrvatski. Gospo, budi nam pred Bogom zagovornica i posrednica milosti! Štiti naše obitelji, djecu i mladež! Budi nam uzor i zaštita! Na njezino majčinsko pitanje „Kako si?“ odgovorimo iskrenim srcem djeteta: Majko, Tvoji smo! Dobri smo, ali i slabi. Pomozi nam da budemo bolji. Kličemo ti s pjesnikom Vladimirom Nazorom: „O, kućo zlatna, o zvijezdo mora, o kulo bjelokosti... Sini nad nemirnim morem naših oluja, ti Majko i Kraljice na nebu proslavljena!
        Sve vas srdačno pozdravljam!

                                                                   Vaš p. Stjepan Fridl

                                                                  datum 21.7.2017.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzSatelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, H
Virovitica: 88,3 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Gospo, budi nam pred Bogom zagovornica i posrednica milosti! Štiti naše obitelji, djecu i mladež! Budi nam uzor i zaštita!
Trenutno u programu: 00:30 Prigodna emisija (R) - tema: Obitelj u Svetom pismu (II. dio); - p. Stjepan Fridl
Sljedeće u programu: 01:15 Glazba i meditacije

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Nepotrebno isticanje samoga sebe

Spoznaš li da si vrijedan u Božjim očima, ne moraš sam tražiti razloge koji će pokazati tvoju vrijednost.

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora