Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. ožujak piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. ožujak piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. ožujak piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Obratite se i vjerujte evanđelju!

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

 

          Korizmeno vrijeme počinje Čistom srijedom ili Pepelnicom, koja ove godine pada na prvi dan mjeseca ožujka. Naš četrdestodnevni hod prema zori uskrsnuća nadahnjuju prve riječi Isusova poslanja: Obratite se i vjerujte evanđelju! To je poziv i na obraćenje i na prihvaćanje Božjega kraljevstva. Tim pozivom Isus želi taknuti savjest svakoga od nas, napose onih koji žive zatvoreni u svoj svijet kao da Boga nema. Gospodin se obraća svima koji su zanemarili da je evanđelje istodobno i Radosna i spasonosna vijest.

Svima nam uzor-vjernica, Marija, pod srcem je nosila živo Evanđelje – Krista spasitelja. Nije li puno simbolike u grčkoj riječi euangelion, što znači radosnu, dobru ili blagu vijest, kojom se naviješta spasenje, koju je Mariji donio anđeo Gabrijel i koju slavimo posebnom blagdanom – Blagovijest!

 

          Blagovijest se u liturgiji slavi kao blagdan Sina Božjega, ali nas ništa ne priječi da ga slavimo i kao Marijin dan. Utjelovljenje i bogomajčinstvo dvije su nerazdružive tajne koje ukazuju da je Riječ tijelom postala i nastanila se među nama.

Marijin – neka mi bude – čin je vjere. Stoga nas svetkovina Navještenja Mariji poziva da ju nasljedujemo. Njezina je vjera velikodušna jer se otvara Božjoj riječi i prihvaća Božju volju. Njezina je vjera jaka, jer nadvladava sve teškoće, nerazumijevanja i životne krize; djelatna je, jer želi hrabro surađivati s Božjim planom o nama.

 

Blagdan Blagovijesti posebno je drag svima koji vole Radio Mariju. Na taj dan sve radiopostaje Radio Marije u osamdeset zemalja, imaju svoju posvetu Mariji. Na Anđelovu vijest, Marija je rekla: Evo službenice Gospodnje! Što je rekla, nikada nije porekla! U svim životnim trenucima, čije znakove često nije razumjela, ostala je vjerna svome Stvoritelju. Poučeni njezinim primjerom želimo i mi iskrenim srcem surađivati u izgradnji Božjega kraljevstva.

Sve vas srdačno pozdravljam!

 

 

                                                Vaš p. Stjepan Fridl


datum 3.3.2017.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzSatelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, H
Virovitica: 88,3 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Obratite se i vjerujte evanđelju!
Trenutno u programu: 20:15 Krunica - otajstva svjetla
Sljedeće u programu: 20:40 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Molitva za uspjeh Sinode Zagrebačke nadbiskupije

Bože, svemogući i dobri Oče otvori nam srce nadi i milosti Sinode...

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora