Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. studeni piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. studeni piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. studeni piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Sveci su shvatili da je čistoća srca nešto najvažnije u životu, jer čisto srce gleda čistim okom, a sve to stvara zdrave odnose među ljudima, a onda i s Bogom.

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

 

          Na svetkovinu Svih svetih čitamo Isusov Govor na gori. Zaustavimo se na poruci: Blago čistima srcem, oni će Boga gledati!

           Tko su čisti srcem i što znači čistoća srca?

U Starom zavjetu smatralo se da čovjeka onečišćava ono što je ulazilo u njega, ili s čime je čovjek dolazio na izvanjski način u dodir; više se naglašavalo ono vanjsko nego ono nutarnje.

Isus donosi novo načelo: Što izlazi iz usta, izlazi iz srca, to onečišćuje čovjeka. Iz srca dolaze zle misli, ubojstva bludnosti, krađe, psovke. Izvanjsko pranje ne može čovjeka očistiti iznutra. Čisto srce je ono koje u središtu svoga bića nastoji djelovati u skladu s voljom Božjom. Iskrena ljubav prema Bogu i ljudima izvire samo iz čista srca. Samo čisto srce omogućuje čovjeku susret s drugim čovjekom i s Bogom. Istinski susret s osobom ne događa se dodirom ruke nego srcem. Stoga je potrebno očistiti vlastito srce od svega što ga opterećuje u komunikaciji s drugima i s Bogom.

Samo oko bez mane ima zdrav pogled na svijet, samo otvoreno i iskreno srce može prihvaćati i svijet i Boga. Istinska povezanost i prijateljstvo počivaju na srcu oslobođenu zla i grijeha.

Sveci su shvatili da je čistoća srca nešto najvažnije u životu, jer čisto srce gleda čistim okom, a sve to stvara zdrave odnose među ljudima, a onda i s Bogom. To nam ukazuje koliko je važno čistiti srce od negativnih misli i djela koji zamagljuju pogled prema drugima i u konačnici i prema Bogu.

Biti sretan znači susresti nekoga uz koga je divno biti, s kojim se isplati dijeliti sve: radost i tugu, zdravlje i bolest, život i smrt. Ključ sreće u nesebičnom je susretu kod kojega čovjek živi zanesen poput djeteta.

Samo čisto srce i čisto oko u stanju je vidjeti drugoga kakav jest, ali isto tako i Boga i s njim se susresti. Zbog toga Isus povezuje čistoću srca s gledanjem Boga. Zato: Blago čistima srcem, oni će Boga gledati!

            Sve vas srdačno pozdravljam!

                                                                 Vaš p. Stjepan Fridl

 


 


datum 30.10.2017.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Sveci su shvatili da je čistoća srca nešto najvažnije u životu, jer čisto srce gleda čistim okom, a sve to stvara zdrave odnose među ljudima, a onda i s Bogom.
Trenutno u programu: 08:15 Čestitamo rođendane
Sljedeće u programu: 08:20 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

...SAMO BOG...

Samo Bog može dati vjeru, ali ti možeš dati svoje svjedočanstvo.

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora