Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. svibanj piše vam p. Stjepan Fridl
Uz mj. svibanj piše vam p. Stjepan Fridl

Uz mj. svibanj piše vam p. Stjepan Fridl

Gospo fatimska, o stotoj obljetnici tvojih ukazanja malenima, povjeravamo tvojemu prečistom Srcu sebe, naše obitelji, Domovinu i sve ljude dobre volje.

Hvaljen Isus i Marija!
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije! 

          Mnogi posjetitelji skromnoga doma našeg Radija rado se zaustave u predvorju pred kipom Gospe fatimske - darom jedne obitelji. Jer nemamo posebno mjesto za molitvu, ljudi to predvorje doživljavaju kao kapelicu. S ponosom i radošću često promatram posjetitelje kako se zaustavljaju pred likom drage Gospe i u tišini iznose svoje molitve. Pred Marijom se uvijek nađe i osobito odabranih cvjetova: Najljepšoj se daruje najljepše!

          Prije stotinu ljeta, u nedjelju, 13. svibnja nebo je odabralo troje djece: Luciju, Franju i Jacintu da prenose važne poruke svijetu. Dok je Europom bješnjeo 1. svjetski rat, bilo je prvo ukazanje u Fatimi. Papa Benedikt XV. zaželio je da se po cijelom svijetu organiziraju molitve Isusovoj Majci s nakanom da se zaustavi krvoproliće. Tom je prigodom zaziv Kraljice mira, moli za nas službeno uvršten u Gospine litanije.

          Gospu, koja se ukazala djeci, Lucija opisuje ovako: Odjevena je u bijelo i bila je sjajnija od sunca. Njezino lice, neopisivo lijepo, nije bilo ni tužno, ni veselo, već ozbiljno. U svim ukazanjima Gospa je zahtijevala pokoru i molitvu, osobito krunicu, kako bi se zaustavio rat i izmolio mir u svijetu. Djeci je povjerila tri tajne. Treća je obznanjena 2000. godine, a odnosila se na događaje koji su se već zbili: atentat (pokušan 13. svibnja 1981.) na papu Ivana Pavla II. te progon kršćana u dvadesetom stoljeću. U zahvalu za život, Papa je hodočastio u Fatimu. Tom je prigodom u Gospinu krunu stavljen metak kojim je bio pogođen.

          Na 25. obljetnicu Fatimskih ukazanja, papa Pio XII. 1942. je godine posvetio svijet Srcu Marijinu. Od tada se Gospa fatimska počinje još izravnije i snažnije častiti. Marijo, Gospo fatimska, o stotoj obljetnici tvojih ukazanja malenima, povjeravamo tvojemu prečistom Srcu sebe, naše obitelji, Domovinu i sve ljude dobre volje.

          Sve vas srdačno pozdravljam!


datum 28.4.2017.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzSatelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, H
Virovitica: 88,3 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Gospo fatimska, o stotoj obljetnici tvojih ukazanja malenima, povjeravamo tvojemu prečistom Srcu sebe, naše obitelji, Domovinu i sve ljude dobre volje.
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - Gabriel Bunge: Kako moliti

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Uskrsni himan

Pobjedniče, Kralju divan, budi nama milostivan! Amen! Aleluja!

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora