Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Svojom smrću i uskrsnućem Isus nas je otkupio za vječnost.

           Papa Ivan Pavao II. proglasio je sveticom Faustinu Kowalsku u osmini Uskrsa 2000. godine. Istoga je dana za cijelu Crkvu ustanovio svetkovinu Božjeg milosrđa. Veoma je znakovito da je Gospodar života pozvao k sebi svog vjernog slugu 2005. godine uoči blagdana Božjeg milosrđa.

             Svojom smrću i uskrsnućem Isus  nas je otkupio za vječnost. Dok se radujemo najvećoj svetkovini Uskrsu, svjesni  da nema pobjede Života nad smrću bez Isusova trpljenja i smrti.  Čin Kristove žrtve na križu izvor je beskrajnog Božjeg milosrđa. Lijepo nam to prikazuje slika Milosrdnog Isusa:  podiže desnu ruku na blagoslov; iz lijeve ruke izviru crvena i bijela zraka. Ta slika snažno ističe milosrđe, oproštenje i Božju ljubav, koja izvire iz Kristova probodenog boka.

              Papa Franjo u svojim nagovorima rado ističe: Isus nam nuđa svoje milosrđe i oproštenje, ali ga mi nismo spremni tražiti. Isus je rekao sestri Faustini: Ne želim kažnjavati čovječanstvo već ga želim izliječiti privijajući ga na svoje milosrdno srce. Neka nas ova poruka potakne da zavolimo Milosrdnog spasitelja.

               Sveti papa Ivan Pavao II. u osobnom je životu iskusio patnju i trpljenje. Nakon atentata na sebe, rekao je: Žrtvujući sebe za nas, Krist je dao novo značenje patnji..., novi zakon, zakon ljubavi. Ta nam Kristova ljubav dariva svoje milosrđe i pokazuje bogatstvo uskrsnog otajstva.

               Na dan uvođenja svetkovine Božjeg milosrđa, papa Ivan Pavao II. je radosno uskliknuo: Ovo je najsretniji dan u mojem životu! Bio je to njegov najsretniji dan na ovozemnom hodočašću, a sada u blaženom gledanju Onoga koga je iskreno ljubio i životom svjedočio.

               Neka nas Marija povede k Isusu, a mi ga  iskrena srca zazivajmo: Isuse, uzdam se u tebe!

                Sve vas srdačno pozdravljam!                                                   

                                                                    Vaš p. Stjepan Fridl

 
Svima od srca želim radost pobjede Života nad smrću. Sretan Uskrs!

 

 

 

 

 


datum 1.4.2015.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusov Duh ne može vidjeti čovjekovo oko, ali ga iskreno srce može osjetiti.
Trenutno u programu: 13:00 Hodaj uza me i budi mi prijatelj – emisija mladih iz Brestja (R) - tema: Približavanje bl. Alojzija Stepinca kroz kazalište; gosti: Ljiljana i Mia Slunjski, Emanuel, Željka, Ana Marija i Korina Petra Čondić i Siniša Medarić - Ines Sosa Meštrović
Sljedeće u programu: 14:00 Nedjeljni koncert - Kantata za Pedesetnicu „Ti pravi Bože i Sin Davidov“ Johanna Sebastiana Bacha i simfonija „Jupiter“ Wolfganga Amadeusa Mozarta - Jasminka Juračić

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora