Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Darom Isusova uskrsnuća, ljudska sudbina je Život, a ne smrt. Kao kršćani budimo ponosni na spasonosni događaj Uskrsa.

 

Hvaljen Isus i Marija!
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

 

           Čovjek čezne za vječnim životom. Isuskoji je prošao svijetom čineći dobro“ uskrsnuo je. Darom Isusova uskrsnuća, ljudska sudbina je Život, a ne smrt. Kao kršćani budimo ponosni na spasonosni događaj Uskrsa.
              Dnevno se susrećemo s tragičnim prizorima smrti;  još je tragičnije, susrećemo se s kulturom smrti koja se nadvija ne samo  nad zapadnom civilizacijom, nego je postala bolna stvarnost u našoj sredini.
           U našem zemaljskom hodočašću, začećem nam je darovan život za vremenitost, a krštenjem za vječnost. Slaveći uskrsno otajstvo, slušamo Gospodinovu poruku: Sa životom smrt se sasta i životna borba nasta... Vođa živih pade tada i živ živcat opet vlada! Ta nas poruka ohrabruje da ustrajno vjerujemo u vječnu vrijednost ljudskog života koji počinje začećem; po krštenju se posve otvara za vječnost.
           Neka Uskrsli bude svjetlo svim ljudima dobre volje koji traže istinu i smisao svoga postojanja! Neka svakoj osobi u duši zasja uskrsna nada a do srca dopre Isusov uskrsni pozdrav: Mir vama, jer uskrsnuo je kako je rekao, aleluja!
          U raznim se prigodama Isus poslije uskrsnuća  objavljivao svojim apostolima, sve do slavnog Uzašašća na nebo. Mnogim je dokazima pokazao da je živ i govorio im o kraljevstvu Božjem. Evanđelisti nigdje ne spominju da se ukazao svojoj Majci. Jel' to potrebno spominjati? Zar se Isus nije ukazao svojoj Majci? Ne treba sumnjati, njemu najdraže biće na zemlji, njegova Mama, bila je prva koja je zagrlila svoga Ješua na uskrsno jutro.
            Nad Betlehemom se orila pjesma Slava Bogu..., a sada na nebu i nad prostorima zemlje počinje anđeoski pjev: Kraljice neba, raduj se, aleluja!
            Marijo, s proslavljenim Sinom na nebu, budi nam putokaz prema vječnoj domovini!
            Neka je svima radostan Uskrs! Srdačno Vas pozdravljam!

                                                                                                Vaš p. Stjepan Fridldatum 2.4.2012.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusov Duh ne može vidjeti čovjekovo oko, ali ga iskreno srce može osjetiti.
Trenutno u programu: 13:00 Hodaj uza me i budi mi prijatelj – emisija mladih iz Brestja (R) - tema: Približavanje bl. Alojzija Stepinca kroz kazalište; gosti: Ljiljana i Mia Slunjski, Emanuel, Željka, Ana Marija i Korina Petra Čondić i Siniša Medarić - Ines Sosa Meštrović
Sljedeće u programu: 14:00 Nedjeljni koncert - Kantata za Pedesetnicu „Ti pravi Bože i Sin Davidov“ Johanna Sebastiana Bacha i simfonija „Jupiter“ Wolfganga Amadeusa Mozarta - Jasminka Juračić

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora