Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mjesec kolovoz piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mjesec kolovoz piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mjesec kolovoz piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Ovo je Sin moj, Ljubljeni. U njemu mi je sva milina! Slušajte ga!

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

         Blagdan Preobraženja slavimo u mjesecu kolovozu. Pođimo barem u mislima s Isusom i trojicom odabranih sretnika: Petrom, Ivanom i Jakovom na vrh gore Tabor! Tu je Isus potražio samotno mjesto i molio se. Molili su se i apostoli, ali su ubrzo i zaspali. Kad su se probudili, pred njima je bio veličanstven prizor Isusova preobraženja. Obasjan nebeskom svjetlošću, lice mu je zasjalo kao Sunce, a odjeća je postala bjelja od snijega. Zanesen prizorom, Petar je rekao: Gospodine, dobro nam je ovdje biti.

          Dok je Petar govorio, sjajan je oblak prekrio mjesto, nestali su Mojsije i Ilija. Iznenađeni učenici, nisu skidali pogled s Isusova lica, a Nebo je progovorilo: Ovo je Sin moj, Ljubljeni. U njemu mi je sva milina! Slušajte ga!

          Isus je trojicu apostola poveo na goru da budu s njim. Preobrazio se pred njima i pokazao im svoje lice koje do tada nisu vidjeli. Nakon toga povede ih natrag u svagdanji život, obogaćen novim iskustvom, novom spoznajom. To im je bilo potrebno da bi se mogli hrabro suočiti s poteškoćama i kušnjama koje će ih i nadalje snalaziti.

           Što to znači za nas? Gospodin svakome za života daje trenutke slične onima učenika na brdu Tabor. Pokazuje nam svoje, nama dosad nedovoljno poznato lice. Može to biti njegovo slavno, preobraženo lice; uskrsno, ili pak umorno lice, da nas ohrabri u našim svakodnevnim naporima; može to biti izmučeno, okrvavljeno lice, da nam pokaže svoju nazočnost u našim patnjama. Kao što je Veroniki dao pečat svoga krvlju oblivena lica utisnut u rubac, tako i nama pokazuje ono svoje lice koje je primjereno našim životnim prilikama.

            Marija je bila svjedok Isusova izmučenog, ali i proslavljenog lica. Neka nas uči moliti: Gospodine, pokaži nam svoje lice, obnovi nam dušu, srce, život, da radosni hodočastimo prema vječnoj domovini!

             Sve vas srdačno pozdravljam!

 

                                                  Vaš p. Stjepan Fridl

           

 


datum 6.8.2015.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusov Duh ne može vidjeti čovjekovo oko, ali ga iskreno srce može osjetiti.
Trenutno u programu: 13:00 Hodaj uza me i budi mi prijatelj – emisija mladih iz Brestja (R) - tema: Približavanje bl. Alojzija Stepinca kroz kazalište; gosti: Ljiljana i Mia Slunjski, Emanuel, Željka, Ana Marija i Korina Petra Čondić i Siniša Medarić - Ines Sosa Meštrović
Sljedeće u programu: 14:00 Nedjeljni koncert - Kantata za Pedesetnicu „Ti pravi Bože i Sin Davidov“ Johanna Sebastiana Bacha i simfonija „Jupiter“ Wolfganga Amadeusa Mozarta - Jasminka Juračić

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora