Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. lipanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije! 

          U suton sam se vratio s puta, ušao u samostan i evo me pred vratima moje sobe. Hoću ući, ali ključa nema. Sve sam pretražio. Uzalud! Sjetih se da u takvim trenucima vrlo učinkovito pomaže sv. Antun. Iskreno i od srca zavapim mu za pomoć. Slijedeći neki nutarnji zov pođem u potragu. Iziđem na dvorište do ulaznih vrata i gle: na cesti snop mojih ključeva! Tada je nastalo iskreno prijateljstvo sa svetim Antunom.

U posljednje je vrijeme moj dragi prijatelj promijenio taktiku. Oduvijek osjetljiv na siromašne, želi im pomoći. Nedavno izgubih ili zametnuh važan dokument. Moleći Sveca za pomoć pregledah detaljno unutrašnjost auta. Bezuspješno! Tada zamolih prisutne mališane da mi pomognu tražiti. Svojim su ručicama pretražili svaki djelić dostupnog prostora. Dokument nisu našli, ali su dobili obećani sladoled. Svjestan poteškoća oko ishođenja nove isprave, odlučim: neću odustati! Sad uz molitvu Svecu obećah dati sav džeparac za potrebe siromašnih. Otvorim vrata auta i kod mjenjača nađem izgubljeno! Da to nisam osobno doživio, teško bih povjerovao.

Moji su prijatelji saznali da sv. Antun učinkovito pomaže, a jer im se  počesto događa da nešto izgube, ozbiljno su shvatili da uz molitvu valja i nešto priložiti za siromašne. Volim se našaliti da se sv. Ante prvo pobrine da nešto izgubiš, a onda to nađeš ako uz iskrenu molitvu dadeš prilog u Kruh svetoga Ante. Tako je kuverta s prilozima za nađene stvari – Kruh svetoga Ante – obradovala potrebite za Uskrs.

Sveti je Ante živio u 13. stoljeću, a spomendan mu je 13. lipnja. Rodom je iz Lisabona, a najviše je djelovao u Padovi. Bio je zaljubljenik u učitelja Isusa i čeznuo je da i drugi nađu svoju sreću u Kristovoj školi ljubavi. Rado pomaže, ali se posebno veseli da i mi nešto lijepo učinimo drugima iz ljubavi prema Isusu i njegovoj braći i sestrama.

Sveti Antune, moli za nas!

Srdačno vas pozdravljam!
                                                                   Vaš p. Stjepan Fridl


datum 1.6.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Trenutno u programu: 00:05 Glazba
Sljedeće u programu: 00:30 Proničeš me svega i poznaješ (R) - gost: Marino Restrepo - Snježana Brkić

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Sveti Antune, moli za nas!

Ti mužu vrli, uzorni, mi radosno ti pjevamo...

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora