„Pazimo jedan na drugoga da se potičemo na ljubav i dobra djela“, te je riječi iz Poslanice Hebrejima papa Benedikt XVI. odabrao kao temu za svoju ovogodišnju korizmenu poruku.
Korizma je milosno vrijeme za razmišljanje o milosrđu, srcu kršćanskoga života, obnavljajući vlastiti put vjere, osobne i zajedničke, na putu obilježenom molitvom, dijeljenjem, sabranošću i postom u iščekivanju uskrsne radosti. U poruci Sveti Otac u prvom redu preporučuje pozornost prema drugome, jer često prevladavaju ravnodušnost i nemar koji se rađaju iz sebičnosti, prikrivene prividnošću poštivanja „privatnosti“ – tvrdi Papa.
Čini se da je suvremena kultura zaista izgubila osjećaj za dobro i zlo, stoga je važno ukazati i ustvrditi da postoji dobro i da ono pobjeđuje, jer Bog je „dobar i čini dobro“. Materijalno blagostanje i zasićenost, kao i stavljanje vlastitih interesa i briga na prvo mjesto priječe milostiv pogled na brata. Iako danas postoji općenito veća osjetljivost na fizičko i materijalno dobro drugih, „o duhovnom se dobru braće gotovo sasvim šuti“– upozorava u svojoj poruci papa Benedikt XVI.
Sveti Otac zamjera kršćanima koji se zbog ljudske obzirnosti ili poradi samodopadne komotnosti, prilagođuju općem mentalitetu, umjesto da upozore svoju braću na razmišljanja i djelovanja koja proturječe istini i ne slijede put dobra. U našem svijetu prožetom individualizmom valja ponovno otkriti važnost bratske opomene, da se zajedno ide prema svetosti. Uvijek je potreban pogled koji ljubi i ispravlja, koji prepoznaje i priznaje, koji razlučuje i prašta, kao što je Bog činio i čini sa svakim od nas – naglasio je Sveti Otac.
Papa u poruci preporučuje dar uzajamnosti. Ovakvo današnje društvo može se oglušiti na fizičke patnje, na duhovne i moralne potrebe života, ali se to nikada ne smije događati u kršćanskim zajednicama jer je život svakoga od nas u odnosu sa životom drugih, u dobru i zlu; i grijeh i dobra djela imaju društvenu dimenziju – istaknuo je Benedikt XVI. pozivajući na zajednički hod prema svetosti. Svi trebaju osjećati žurnost natjecanja u ljubavi, služenju i dobrim djelima – zaključio je Benedikt XVI.
 


datum 18.2.2012.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isus je vršio volju Božju; hodao je zemljom čineći dobro. Doživio je strašnu sudbinu.
Trenutno u programu: 22:05 Glazba
Sljedeće u programu: 22:30 Hrvatski program Radio Vatikana (R)

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hvalospjev uskrsnoj svijeći

Uskrsna svijeća tradicionalno je bijele ili žute boje, s grčkim slovima alfa i omega koja označuju da je Isus početak i kraj te s križem na kojem je označeno pet Isusovih rana.

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora