Budite kućna crkva, živi Božji kip

Budite kućna crkva, živi Božji kip

Akvila i Priscila, židovski bračni par koji je Pavao susreo u Korintu, uzori su koje je papa Franjo dao kršćanskim parovima, i općenito svim laicima, na općoj audijenciji na kojoj je nastavio razmišljanja o Djelima apostolskim.

Središte kateheze ponovno su bila Djela apostolska i put Evanđelja koji je kroz svijet vodio Pavao. Papa je pročitao 18. poglavlje koje govori o tom neumornom evangelizatoru koji je iz Atene stigao u kozmopolitski Korint. U njemu je našao smještaj i posao u kući Akvile i Priscile, židovskoga bračnog para. Oni su također bili tuđinci, jer su bili primorani preseliti se iz Rima slijedom odredbe cara Klaudija koji je naredio protjerivanje svih Židova.
U supružnicima Akvili i Priscili, koji su bili u službi kršćanske zajednice koja se rađala u Korintu, nalazi se slika brojnih laika zauzetih u evangeliziranju, u davanju Gospodinovoj riječi dubokih korijena u svijetu, te u zaštiti brojnih progonjenih. Njihov je dom poseban. On je prije svega mjesto na kojemu se primjenjuje „kršćanska umjetnost gostoprimstva“, zahvaljujući srcu punom vjere u Boga i velikodušnom u davanju prostora tuđincu.
Međutim, Akvila i Priscila ne dijele velikodušno s Pavlom samo fizički prostor. I oni su, kao apostol, izrađivači šatorā; to je manualni rad koji Pavao smatra povlaštenim mjestom kršćanskoga svjedočenja, te ispravnim načinom za izdržavanje ne opterećujući druge. Tako njihov dom postaje „domus ecclesiae“, kuća Crkve, mjesto slušanja Riječi Božje i slavljenja euharistije, otvorenih vrata za braću i sestre u Kristu, istaknuo je papa.

(www.vaticannews.va/hr)

datum 14.11.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 08:45 Glazba
Sljedeće u programu: 09:30 Radio knjižara – nova izdanja Glasa Koncila predstavljaju Vojmil Žic i Ines Ćurković

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora