Dogovoreno potpisivanje predugovora  u vezi lokacije za gradnju svetišta bl.Stepinca u Zagrebu

Dogovoreno potpisivanje predugovora u vezi lokacije za gradnju svetišta bl.Stepinca u Zagrebu

Kardinal Bozanić i gradonačelnik Bandić dogovorili potpisivanje predugovora u vezi lokacije za gradnju svetišta bl. Stepinca na Trnjanskoj Savici.

 U Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu održan je u utorak 13. kolovoza susret zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Na sastanku se razgovaralo o pitanjima od zajedničkog interesa i suradnje Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije. Između ostaloga dogovoreno je da će u listopadu biti potpisan predugovor između Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije u vezi lokacije za gradnju svetišta bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. Time će se steći zakonski preduvjeti za početak realizacije projekta gradnje crkve na Trnjanskoj Savici koja je prva župa posvećena blaženom Alojziju Stepincu nakon njegove beatifikacije 2. listopada 1998. godine. Budući da će se 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu održati Susret hrvatske katoličke mladeži dogovoreno je da će se središnje euharistijsko slavlje 10. svibnja 2020. godine održati na Trgu bana Josipa Jelačića, središnjem trgu grada Zagreba. Budući da je turistička sezona u Zagrebu u punom intenzitetu istaknuta ja dobra suradnja Grada i Zagrebačke nadbiskupije s obzirom na dostupnost za posjet i upoznavanje s važnim sakralnim objektima koji čine nezamjenjiv dio sakralne, kulturne i turističke ponude glavnog grada Hrvatske.

Na kraju sastanka kardinal Bozanić se osvrnuo na nadolazeću svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije koju vjernici Grada Zagreba časte u mnogim zagrebačkim marijanskim svetištima, a osobito u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, a bilo je riječi i o 288. zavjetnom hodočašću vjernika Grada Zagreba te hodočašću mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu, koje će se održati 7. i 8. rujna.

Na sastanku su sudjelovali uz gradonačelnika Milana Bandića: Stipe Zeba, Ivica Rovis, Vladimir Bodulić i Jurica Gregurić, te uz kardinala Bozanića: mons. Tomislav Subotičanec i mons. Zlatko Koren, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.


datum 13.8.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - o. Roko Prkačin: "o. Petar Perica, mučenik i pjesnik"
Sljedeće u programu: 04:00 Glazba i meditacije

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora