Nalazite se:

Udruga

Udruga

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.
Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.

Hrvatska

Temeljna je djelatnost udruge proizvodnja i emitiranje radijskoga programa.
Udruga je, sredinom godine 1996., dobila radijsku koncesiju za grad Zagreb. Prvi je studio izgrađen u potkrovlju župne crkve Rođenja Isusova na Kajzerici u Novom Zagrebu.
Veliku potporu projektu Radio Marije dali su blagopokojni Franjo kardinal Kuharić, tadašnji zagrebački nadbiskup, i nadbiskup Giulio Einaudi, prvi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Udruga Radio Marija upisana je u Registar udruga, a ima pravo djelovati na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Sjedište Udruge i sadašnji studio nalaze se na Jordanovcu 110, u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu.

Struktura

Udruga ima Skupštinu, predsjednika, zamjenika predsjednika, glavnog urednika Radio Marije, Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Mandat svih tijela u Udruzi traje 3 godine.
Upravni odbor Udruge čine predsjednik, zamjenik predsjednika i glavni urednik Radio Marije. Predsjednik Udruge ujedno je i predsjednik Upravnog odbora.
Članom Udruge može postati svaki punoljetni državljanin Republike, a članstvo može biti redovno i pridruženo.

Iz statuta

Ciljevi su Udruge:
  • težiti njegovanju savršenijeg života i promicati javno bogoštovlje, kršćanski nazor na svijet, činiti dobrotvorna djela te prožimati vremeniti red kršćanskim duhom;
  • podupirati radijsku aktivnost kulturnog i kršćanskog etičkog sadržaja posredovanjem radijskih programa koje će sama proizvoditi ili preuzimati od trećih;
  • obavješćivati slušatelje vijestima skupljenima vlastitim izvorima i preuzetima od trećih o vjerskim, gospodarskim, društvenim i kulturnim događajima, nastojeći svim sredstvima promicati širenje evanđeoske poruke radosti i nade za sve ljude dobre volje, posebice za obitelji i za bolesne, prema duhu i nauku Katoličke crkve;
  • promicati kršćanski nauk i evangelizaciju posredovanjem suvremenih audio-vizualnih medija, multimedija i periodičnim tiskom;
  • zalagati se za duhovni i demografski preporod hrvatskog naroda;
  • širiti kršćansku kulturnu baštinu i poticati duhovno stvaralaštvo;
  • poticati i podupirati namicanje novčanih sredstava za ostvarenje programa Radio Marije i drugih djelatnosti Udruge.


Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!
Trenutno u programu: 13:00 Čitamo knjigu - papa Franjo: Deset Božjih zapovijedi
Sljedeće u programu: 13:30 Obavijesti i najava programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora