Nalazite se:

Udruga - Svjetska obitelj Radio Marije

Svjetska obitelj Radio Marije

Svjetska obitelj Radio Marije (World Family of Radio Maria) - WFRM. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba (provincija Como) na sjeveru Italije. Godine 1987. osniva se i registrira građanska udruga u Italiji, čime započinje projekt Radio Marije u punome smislu. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.
Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskog kontinenta.

Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). U trenutku utemeljenja Svjetske obitelji godine 1998. u svijetu je bilo 16 nacionalnih Radio Marija.

Krovna udruga

WFRM je neprofitna međunarodna udruga osnovana radi koordinacije, međusobne pomoći i razmjene iskustava nacionalnih udruga, kako bi se promovirao svjetski radijski projekt Radio Marija.
WFRM je vlasnik licence projekta, prvotno registriranog u Italiji. Svaka nacionalna udruga, zakonito registrirana u matičnoj državi, te povezana u Svjetsku obitelj, licencom se koristi besplatno.
Sve članice slijede ista Temeljna načela. Također se sve međusobno duhovno, moralno i materijalno pomažu.

Projekt Radio Marija

Projekt Radio Marija jedinstven je u svojim prepoznatljivim crtama svagdje u svijetu, a istodobno prilagođen svakoj nacionalnoj posebnosti i podneblju mjesnoga djelovanja.
Radio Marija je neprofitna organizacija, koja je radi vlastita identiteta odustala od svakog oblika reklama i promidžbenoga programa u svojem eteru.
Radio Marija je na poseban način obilježena marijanskom duhovnošću, posebno u jednostavnosti, predanosti i nesebičnosti koja se napose očituje u volonterskom radu.
Iako je građanska po strukturi organizacije, Radio Marija je dar Crkvi i u službi je Katoličke crkve.
Temeljne odrednice programa jesu molitva, katekizam, crkveni nauk, obitelj i socijalni nauk, suvremena događanja u svijetu i u općoj i u mjesnoj Crkvi te posebno glazba isključivo religiozno-duhovnog nadahnuća. Radio Marija je misionarska radijska postaja i zbog svojega širenja i zbog dubine svoje poruke koja poziva vjernike na učvršćenje vjere, a osobe udaljene od Boga na obraćenje.
U širenju i poslovnom planu Radio Marije, u njezinu menadžmentu, uzimajući u obzir organizacijske nužnosti, postoji i jedan jedinstveni element kojeg menadžerski poslovni udžbenici ne poznaju: pouzdanje u Božju providnost!
A taj se element pokazao temeljnim u svim iskustvima od Europe, Amerike, preko Afrike, pa sve do Filipina.
Krist je svoje prvo čudo u javnom životu učinio u Kani Galilejskoj na Marijinu inicijativu, zato se Projekt Radio Marije upravo i oslanja na logiku čuda i logiku srca, a ne ljudske domišljatosti. U tome je ovaj projekt moguće prepoznati kao Marijino djelo.

Zemlje i područja djelovanja Radio Marija

1. Albanija
2. Sjedinjene Američke Države
3. Argentina
4. Austrija
5. Bolivija
6. Burkina Faso
7. Burundi
8. Čile
9. Dominikanska Republika
10. Ekvador
11. El Salvador
12. Filipini
13. Francuska
14. Gvatemala
15. Hrvatska
16. Italija
17. Kanada
18. Kolumbija
19. Kostarika
20. Libanon
21. Litva
22. Malavi
23. Malta
24. Meksiko
25. Mozambik
26. Nikaragva
27. Njemačka
28. Panama
29. Paragvaj
30. Peru
31. Ruanda
32. Rumunjska
33. Rusija
34. Siera Leone
35. Srbija
36. Španjolska
37. Tanzanija
38. Togo
39. Uganda
40. Urugvaj
41. Zambija
42. Kenija
43. Gabon
44. Papua Nova Gvineja
45. Brazil
46. Venecuela
47. Nizozemska
48. Mađarska
Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isus je vršio volju Božju; hodao je zemljom čineći dobro. Doživio je strašnu sudbinu.
Trenutno u programu: 11:15 Glazba
Sljedeće u programu: 11:35 Splitska panorama - Zdravka Andrijašević

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hvalospjev uskrsnoj svijeći

Uskrsna svijeća tradicionalno je bijele ili žute boje, s grčkim slovima alfa i omega koja označuju da je Isus početak i kraj te s križem na kojem je označeno pet Isusovih rana.

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora