Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Hrvatska vojska i policija hodočasti u Mariju Bistricu

Hrvatska vojska i policija hodočasti u Mariju Bistricu

Prvi sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Mariju Bistricu.

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj u nedjelju 6. listopada 2019. organizira 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu. Tim je povodom u srijedu 11. rujna u zgradi Vojnog ordinarijata održan sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu hodočašća.

Uz Vojni ordinarijat, u organizaciju hodočašća uključeni su Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova. Također sudjeluju Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo pravosuđa – Uprava za zatvorski sustav, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Savez povijesnih postrojba i drugi.

U uvodnoj riječi, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo prenio je okupljenima pozdrave vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana. Podsjetio je kako svetište Majke Božje Bistričke nosi brojna svjedočanstva ljudi o Marijinoj pomoći i blizini te o susretu s Bogom na tome mjestu. Kao hodočasnici želimo doživjeti to isto iskustvo. U tom smislu hodočašće je prilika za svetu ispovijed, pomirenje s Bogom i Crkvom te za zajedničko sudjelovanje u svetoj misnoj žrtvi i u pobožnosti križnog puta.
 

Don Medo je u nastavku izvijestio o dosadašnjim pripremama i o očekivanom broju hodočasnika. Upoznao je prisutne s programom hodočašća. Hrvatska radio televizija će i ove godine hodočašće pratiti izravnim prijenosom na HRT1 s početkom u 10.00 sati kada započinje svečana procesija.

Izaslanik zapovjednika hodočašća kapetan bojnog broda Darko Podrug kao i glavna tajnica MUP-a Sanda Šimić Petrinjak složili su se kako u organizaciji ovoga hodočašća imamo puno iskustva od prijašnjih godina. Nadaju se kako će što više hodočasnika ove godine sudjelovati i moći se duhovno obogatiti. U ime ravnateljstva policije govorio je Josip Bukvić koji je izvijestio o pripremama koje se provode u MUP-u.

Predstavnici ministarstava i službi uključenih u hodočašće upoznati su sa svim zacrtanim terminima i aktivnostima koje slijede. Dogovorena su daljnja zaduženja vezana za pripravu provedbe hodočašća.


 


datum 11.9.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Gospodine, molimo te za mir među narodima, a napose u vlastitom srcu; učini nas oruđem svoga mira.
Trenutno u programu: 21:02 Odgoj za ideale - emisija zagrebačkih bogoslova - gosti: Damir Kunić i Kristijan Kolonić, bogoslovi - Antonio Zirdum, bogoslov
Sljedeće u programu: 22:00 Najava sutrašnjeg programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora