Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Započeli Dani svetog Vida

Započeli Dani svetog Vida

Blagoslovom zastave sv. Vida i misnim slavljem u riječkoj prvostolnici 12. lipnja započela je trodnevna duhovna priprava nebeskog zaštitnika Riječke nadbiskupije.

Zastavu je blagoslovio rektor prvostolnice mons. mr. Matija Matičić. Podsjetio je na kršćansku tradiciju grada na Rječini te kazao da je prvi dan trodnevne duhovne priprave posvećen obiteljima koje su, kako je istaknuo sv. Ivan Pavao II., put Crkve i naroda. Misu je predslavio mladomisnik vlč. Domagoj Duvnjak koji je za svećenika zaređen u subotu 8. lipnja. Na misi je pjevao Dječji zbor “Zvjezdica mira” s Viškova.

U propovijedi je istaknuo da je obitelj Crkva u malom. Ona je mjesto gdje bi trebala rasti ljubav, poniznost, sebedarje, velikodušnost i ostale kreposti. Roditelji imaju dvostruku ulogu. S jedne strane osigurati budućnost svojoj djeci tako da ih školuju i financijski podrže, a s druge strane prenijeti im živu vjeru u Živoga Boga. Crkva nam za uzore stavlja Svetu Obitelj koja je put svake obitelji, kazao je vlč. Duvnjak. Za slijediti ovu obitelj potrebno je srce otvoreno Bogu, milosrđe među članovima obitelji, prema drugima i žrtvovati se iz ljubavi, biti ponizni i vidjeti istinu o sebi, svojoj grešnosti i Veličini Božjoj. Iz srca izlazi sve dobro i zlo i po srcu ćemo biti suđeni, kazao je propovjednik.

Podsjetio je na izreku da obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno. Ako je netko od članova obitelji odlutao od Crkve, moli za njega. Poslani smo jedni drugima i jako je važno da djeca odrastaju u molitvenom okruženju. To je kao kada biljka raste uz izvor vode i na mjestu gdje ima dovoljno sunca. Tada joj je lako rasti, pojasnio je vlč. Duvnjak.
 

Na kraju mise istaknuo je da smo svi pozvani na svetost. Podsjetio je na riječi sv. Ivana Pavla II. da je svetost postupak hitnosti. Nemojte se bojati Bogu otvoriti. Ako mu se otvorimo 5%, od Boga ćemo dobiti 5%. Otvorimo li mu se 100%, Bog će nam pružiti 100%, zaključio je vlč. Duvnjak.

Na kraju mise voditelj Ureda za obitelj Riječke nadbiskupija mons. Ivan Nikolić podijelio je 66 potvrdnica roditeljima koji su završili radionice programa Praćenja mladih bračnih parova u Pastoralnoj godini 2018.-2019. u DV “Nazaret”, DV “Zvjezdica mira” i DV “Mima”. Tema u okviru koje su se radionice odrađivale pod stručnim vodstvom bila je: “Roditeljstvo, zanat koji se ne uči, nego radi”.

 


datum 13.6.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Gospodine, molimo te za mir među narodima, a napose u vlastitom srcu; učini nas oruđem svoga mira.
Trenutno u programu: 10:30 Krv Kristova - izvor Božje ljubavi - gost: p. Stjepan Horvat, misionar Krvi Kristove - Dalija Mock
Sljedeće u programu: 11:15 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora