Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. kolovoz piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. kolovoz piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. kolovoz piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću.

Hvaljen Isus i Marija!
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!         
         
       Istina je naše vjere da je Djevica Marija, nakon zemaljskog života, „pobijedivši smrt“, bila dušom i tijelom uznesena u nebesku slavu. Marijino uznesenje na nebo spada u najomiljenije marijanske pučke blagdane. Naš narod Marijino uznesenje radije naziva Velika Gospa. To ime potječe iz Sinja. Barbarska turska vojska napala je taj lijepi gradić. Svu noć s 14. na 15. kolovoza vjerni se puk usrdno molio pred čudotvornom slikom, zvanom «Gospa od milosti», koju su, bježeći pred Turcima, donijeli iz Rame u Bosni. I gle čuda: 15. kolovoza, na blagdan Marijina uznesenja na nebo, nastala je čudna uzbuna među turskim vojnicima; pojavila se neka kužna bolest i moćna se vojska morala povući u Bosnu. Nema sumnje da je turski napad odbijen zagovorom i intervencijom nebeske Zaštitnice, koja je uistinu Velika i zato u hrvatskom govornom području svetkovinu rado nazivamo Velika Gospa.
       U vječnoj proslavi ona je uz svojega sina Isusa. Nije uzeta na nebo zato da uđe u «nebesku mirovinu». S Ocem združena poprima novu moć i utjecaj. Njezin zagovor postaje djelotvoran gdje god je potrebna i Bogu na slavu. Smijemo reći da nas ona najbolje vodi k Bogu i da joj je najdraža uloga pomagati bijednima, obespravljenima, zaboravljenima. Ona je majka milosrdne ljubavi i dobrote. K njoj možemo uvijek doći: podijeliti radost, ali i primiti utjehu kad nam srce krvari i kad nas savjest opterećuje. O tome nam svjedoči i daje ohrabrenje prva sačuvana molitva upravljena Majci Mariji: «Pod tvoju se zaštitu utječemo…!»
       Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću. Majka je i domaćica neba, ali i nadalje ostaje dobra Majka svih nas na zemlji. Njezinim zagovorom dobili smo kuću – budući studio i dom Radio Marije. Svi nacrti uglavnom su dovršeni. Potrebno je pribaviti još neke dozvole i tada bismo mogli početi s uređenjem prostorija. Kojom će se dinamikom odvijati radovi, ovisi o primljenim materijalnim sredstvima. Od srca hvala svima na svesrdnoj pomoći da Radio Marija ima dostojan dom u Lijepoj našoj.
       Neka vas sve prati zagovor Marije na nebo uznesene i proslavljene.
   
       Srdačno vas pozdravljam!
                                                                                        Vaš p. Stjepan Fridl


datum 18.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom.
Trenutno u programu: 07:00 Sveta misa - prijenos iz studija Radio Marije; misno slavlje predvodi p. Stjepan Fridl
Sljedeće u programu: 07:30 Molitva - Jutarnja

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora