Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. siječanj 2020. piše vam p. Stjepan Fridl
Uz mj. siječanj 2020. piše vam p. Stjepan Fridl

Uz mj. siječanj 2020. piše vam p. Stjepan Fridl

Gospodine, molimo te za mir među narodima, a napose u vlastitom srcu; učini nas oruđem svoga mira.

Hvaljen Isus i Marija!

        
Na Novu godinu pokatkad osjećamo da je jedno vrijeme prošlo, a s njim i sve zlo i neugodno te da novo vrijeme počinje – s nadom u bolje sutra. Sve naše želje slijevaju se u jednu: živjeti sretno, živjeti vječno.

Ima silno dojmljivih računskih podataka: Minula godina imala je tristo šezdeset i pet dana, dvanaest mjeseci, pedeset i dva tjedna, osam tisuća sedamsto i šezdeset sati, petsto dvadeset i pet tisuća šesto minuta i trideset i jedan milijun petsto trideset i šest tisuća sekunda. Kroz naše malo srce proteklo je – najmanje pet litara krvi u minuti – tijekom godine dva milijuna šesto dvadeset i osam tisuća litara. Zamislite: To naše majušno srce napunilo je osamdeset i sedam cisterna, nosivost kojih je trideset tona. Protekle godine vaše je srce, a valjda onda i moje, kucnulo kojih milijun puta više nego što godina ima sekunda. Za mnoge svaka je sekunda bila smrtonosna; a gle, za nas je bila živodajna. U svakoj novoj sekundi Bog nam je darivao život i podržavao ga svojom ljubavlju. Jesmo li za to zahvalni Bogu, gospodaru života?

Nova godina stoji pod znakom mira pozivajući svakoga od nas da jedni drugima budemo darivatelji  mira. Nadahnuti mislima svetoga Franje, neka i naša molitva bude: Gospodine, molimo te za mir među narodima, a napose u vlastitom srcu; učini nas oruđem svoga mira. Gdje je mržnja da donosimo ljubav, gdje je sumnja da donosimo vjeru; gdje je očaj, da donosimo nadu; gdje je tama, da budemo svjetlo; gdje je žalost, da donosimo radost i da ne tražimo toliko da budemo utješeni nego da tješimo; ni da budemo shvaćeni, nego bogati razumijevanjem drugoga; ni da budemo ljubljeni, nego da nesebično ljubimo.

Svemogućeg Oca molimo da u ovoj godini bude mnogo radosti, novih vjenčanja; djevojaka i mladića, vjernih do smrti; novih kolijevki u kojima se ziba živa Hrvatska. Neka bude više zanosa u već zamornim godinama i da napokon zakoraknemo sigurnim koracima u godinu mira i blagostanja. Kakav god bio ovaj naš svijet, novu godinu započnimo nečim novim barem kod sebe: prigrlimo Isusa, spasonosnu Riječ, Riječ istine, pravde i čovještva, koja jedina vodi k miru i sređenom suživotu. Prikažimo Isusu s povjerenjem svoju beznadnost, strahove i grijehe. U toj Riječi–Isusu, nadamo se da će nam dani u novom ljetu biti sretni.

Bog nam je po Mariji darovao Emanuela–Isusa; Oni nas žele povesti na hodočašće u nama nepoznate dane nove godine. Dopustimo da se to dogodi!


          Srdačno Vas pozdravljam!
                                           
                                Vaš p. Stjepan Fridl

                                                           

                                                                                                                                   

 


 


datum 31.12.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom.
Trenutno u programu: 23:25 Glazba
Sljedeće u programu: 23:30 "Riječ o Riječi" (R) - duhovni poticaji za svaki dan

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora