Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. veljaču piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. veljaču piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. veljaču piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Svim prijateljima Radio Marije veljača je posebno drag mjesec, a ove 2020-e slavimo dvadeset i treću godišnjicu djelovanja našega Radija u Hrvatskoj.


Hvaljen Isus i Marija!

        Na početku mjeseca veljače slavimo blagdan Isusova prikazanja u Hramu. Prije liturgijske obnove slavio se kao Marijin blagdan, a danas u obnovljenoj liturgiji, spomendan je Isusova prikazanja u Hramu ili Svijećnica.

Već se u petom stoljeću na sam blagdan ulazilo u Hram u procesiji sa svijećama i time se upućivalo na proroštvo starca Šimuna da je Isus Svjetlo na prosvjetljenje naroda.

To čudesno svjetlo svijeće! Ne može ni ogrijati, ni osvijetliti išta udaljeno, a tako je slabašno da ga dahom možemo ugasiti. Ali svijećom možemo užgati drugu svijeću, njima treću i četvrtu… onda stotine i tisuće… more svjetlašaca što razgoni mrak. Starac je Šimun u Hramu izrekao proročke riječi: Isus je Svjetlo na prosvjetljenje naroda. On pobjeđuje tamu i postaje zvijezda predvodnica za bolji i pravedniji svijet.

Spomendan blaženog Alojzija Stepinca slavimo 10. veljače. Alojzije, Marijin štovatelj, po uzoru svojega Učitelja, bio je svjetlo u mračnim danima naše povijesti. Na montiranom je procesu posvjedočio: Isus Krist jest Bog i za njega sam spreman položiti život. Kardinal je istinski volio svoju domovinu Hrvatsku. Jednom je napisao: „Ne bojim se za budućnost hrvatskoga naroda, dok bude štovao Majku Božju“. Marijinoj zaštiti povjerio je Lijepu našu moleći za mladiće i djevojke, očeve i majke, djecu i starce, zdrave i bolesne, žive i mrtve.

Svim prijateljima Radio Marije veljača je posebno drag mjesec, a ove 2020-e slavimo dvadeset i treću godišnjicu djelovanja našega Radija u Hrvatskoj. Prigodom prošlogodišnje proslave spomenuo sam radosnu vijest da je naš Radio dobio na dar novu zgradu. Nakon dobivenih potrebnih dozvola, radovi su počeli prije tri mjeseca. Na gornjem katu preuređeni su novi prostori za tri velika studija. Po cijeloj kući provedeni su kilometri različitih kablova. Trenutno se radi na preuređenju centralnog grijanja i rashladnog uređaja. Velikim dijelom izvršeni su radovi za parkiralište. Potrebno je još ugraditi dvadesetak vrata, postaviti podove i spuštene stropove; urediti kapelicu, namjestiti radne i ostale prostorije potrebnim namještajem. U idućem pismu obavijest ću Vas o tijeku radova i o svemu učinjenom.

Želimo ove godine Isusov rođendan slaviti u novim prostorijama Radio Marije. Hoće li tako i biti, ovisi o dinamici priliva sredstava. Vi, dragi prijatelji, znate da je Radio Marija jedincato sredstvo priopćivanja koje se za sve svoje potrebe obraća svojim slušateljima. Zahvalni smo za svaki i najmanji dar. Ne sumnjam da će Marija učiniti ono najizvrsnije i pronaći put da se ostvari ovo velebno djelo Isusu na slavu, a svima nama na ponos. U idućem pismu uz izvješće o tijeku radova, nastojat ćemo priložiti slike s gradilišta.

S našim pjesnikom Dragutinom Domjanićem pjevamo i molimo: Marijo, „Milostivna vsakom ti si, vse ti vračiš [liječiš] boli – odbila još nikog nisi, koj' za pomoć moli“.

          Sve vas srdačno pozdravljam!

            Vaš p. Stjepan Fridl    

datum 31.1.2020.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom.
Trenutno u programu: 23:35 Glazba
Sljedeće u programu: 00:00 Lijepa naša domovino - hrvatska himna; Posvetna molitva sv. Josipu

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora