Neprihvatljive nove mjere o migrantima

Neprihvatljive nove mjere o migrantima

Kardinal DiNardo izjavio da je obmanjujuća i neprihvatljiva metoda koju koristi agencija Sjedinjenih Američkih Država za imigrante.

Predsjednik Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država, kardinal Daniel DiNardo, jednim je pismom pozvao predsjednika Donalda Trumpa da ponovo razmotri mjere sigurnosti u odnosu na imigranate. Osuđujem taj pristup jer je u našim župama stvorio ozračje straha i zato što na granici uzrokuje neprihvatljivu patnju tisuća djece, budući da carinske vlasti razdvajaju obitelji – napisao je kardinal i izjavio da je obmanjujuća i neprihvatljiva metoda koju koristi agencija za imigrante želeći kroz svoje planove odvratiti stanovnike Srednje Amerike od bijega iz svojih krajeva.

Suprotno je američkim i kršćanskim vrijednostima pokušati spriječiti ljude da emigriraju ako bježe kako bi spasili svoj život i našli sigurnost za svoju obitelj – nastavio je kardinal DiNardo, protiveći se odluci koju je 16. srpnja usvojila vlast Sjedinjenih Američkih Država kako bi promijenila prijave tražitelja azila, dodajući još prepreka onima koji bi imali pravo na njega.

Prema novom zakonu migranti koji dolaze u Sjedinjene Američke Države s jugozapadne granice neće se smatrati prikladnima za podnošenje zahtjeva za azil ako ne podnesu zahtjev za sigurnim smještajem u trećoj zemlji, u koju moraju otići da bi potom putovali u Sjedinjene Američke Države.

To nas udaljava od moralne dužnosti i sprječava Sjedinjene Američke Države da preuzmu vodeću ulogu u međunarodnoj zajednici kao jamac prava na azil – napisao je kardinal DiNardo i pozvao da se umjesto djelovanja izvršnim odredbama, pravilima i prijetnjama, traže uzroci i prava rješenja humanitarne krize koja potiče obitelji da bježe kako bi spasile svoje živote, te da se provede humana reforma imigracijskog sustava u kojem neće nedostajati suosjećanja i dostojanstva – prenijela je katolička tiskovna agencija SIR.


datum 19.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Marijo, svibnja kraljice, moli za sve nas!
Trenutno u programu: 14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
Sljedeće u programu: 14:55 Molitva pape Ivana Pavla II. za život

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora