Nalazite se:

Udruga

Udruga

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.
Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.

Hrvatska

Temeljna je djelatnost udruge proizvodnja i emitiranje radijskoga programa.
Udruga je, sredinom godine 1996., dobila radijsku koncesiju za grad Zagreb. Prvi je studio izgrađen u potkrovlju župne crkve Rođenja Isusova na Kajzerici u Novom Zagrebu.
Veliku potporu projektu Radio Marije dali su blagopokojni Franjo kardinal Kuharić, tadašnji zagrebački nadbiskup, i nadbiskup Giulio Einaudi, prvi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Udruga Radio Marija upisana je u Registar udruga, a ima pravo djelovati na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Sjedište Udruge i sadašnji studio nalaze se na Jordanovcu 110, u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu.

Struktura

Udruga ima Skupštinu, predsjednika, zamjenika predsjednika, glavnog urednika Radio Marije, Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Mandat svih tijela u Udruzi traje 3 godine.
Upravni odbor Udruge čine predsjednik, zamjenik predsjednika i glavni urednik Radio Marije. Predsjednik Udruge ujedno je i predsjednik Upravnog odbora.
Članom Udruge može postati svaki punoljetni državljanin Republike, a članstvo može biti redovno i pridruženo.

Iz statuta

Ciljevi su Udruge:
  • težiti njegovanju savršenijeg života i promicati javno bogoštovlje, kršćanski nazor na svijet, činiti dobrotvorna djela te prožimati vremeniti red kršćanskim duhom;
  • podupirati radijsku aktivnost kulturnog i kršćanskog etičkog sadržaja posredovanjem radijskih programa koje će sama proizvoditi ili preuzimati od trećih;
  • obavješćivati slušatelje vijestima skupljenima vlastitim izvorima i preuzetima od trećih o vjerskim, gospodarskim, društvenim i kulturnim događajima, nastojeći svim sredstvima promicati širenje evanđeoske poruke radosti i nade za sve ljude dobre volje, posebice za obitelji i za bolesne, prema duhu i nauku Katoličke crkve;
  • promicati kršćanski nauk i evangelizaciju posredovanjem suvremenih audio-vizualnih medija, multimedija i periodičnim tiskom;
  • zalagati se za duhovni i demografski preporod hrvatskog naroda;
  • širiti kršćansku kulturnu baštinu i poticati duhovno stvaralaštvo;
  • poticati i podupirati namicanje novčanih sredstava za ostvarenje programa Radio Marije i drugih djelatnosti Udruge.


Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom.
Trenutno u programu: 08:05 Glazba
Sljedeće u programu: 08:15 Čestitamo rođendane

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora