snjezana Zdraveski

Snježana Zdraveski: Ususret Gospodinu s Marijom Majkom Milosrđa

 Upravo su ova ljubav i milosrđe potaknuli mnoge da Majci milosrđa otvore vrata svoga srca, svojih domova, obitelji i raznih potreba utječujući joj se u zagovor i zaštitu. Po molitvama nebeskoj majci i naši su preci godinama primali milost, utjehu i pouzdanje, uz Nju strah nije pronalazio mjesto u ljudskom srcu. Ona je i danas s nama. Majka koja dolazi svojoj djeci u svakoj potrebi.


Svi smo mi Marijina djeca, djeca kojoj Ona dolazi bez obzira gdje bili. Mariji je važno otvoreno srce koje ju prima, srce koje prima dar Božje ljubavi – milost i milosrđe za izranjeno i grijehom uprljano ljudsko srce. Po Mariji najsigurniji je put k Isusu. Čista ljubav spušta se od Boga i On nam je velikodušno daruje. Svi smo pozvani otkriti ovu ljubav, jer ona je u nama i samo treba rasti poput sjemena. Ona je svima blizu i vodi nas do prikazanja vlastitog života Bogu. U tome nam uvelike može pomoći prisutnost naše nebeske majke.

Koliko li je samo Isusu morala značiti prisutnost njegove majke u časovima njegove muke i smrti? U trenucima dok je u svom neizmjernom božanskom milosrđu kao nevini Jaganjac odnosio grijeh svijeta i sam je kao čovjek bio potreban milosrđa. Marija pod križem Majka je milosrđa. Najponiznija među ženama. Tu nam je pokazala primjer. Biti milosrdan znači suosjećati, ne bježati od tuđe nevolje nego svojom blizinom preuzimati dio te muke na sebe. Marija je kao Isusova supatnica najbolje osjetila koliko milosrđe košta: mač boli probio joj je dušu. Isus je htio da i nama u časovima naše muke Marija bude blizu kao Majka milosrđa. Zato ju daje za majku ljubljenom učeniku koji predstavlja sve nas vjernike. Zato nas poziva da je i mi uzmemo k sebi, da je prihvatimo kao našu majku, kao posrednicu milosrđa.

Prihvatimo svoju Majku raspoloživa srca za svaki Božji dar koji nam dolazi po Njoj. Ona je posrednica Božje ljubavi, Božjega milosrđa koje nam je toliko potrebno. Naše srce vapi za Njegovom milošću. Upravo su ova ljubav i milosrđe potaknuli mnoge da Majci milosrđa otvore vrata svoga srca, svojih domova, obitelji i raznih potreba utječujući joj se u zagovor i zaštitu. Po molitvama nebeskoj majci i naši su preci godinama primali milost, utjehu i pouzdanje, uz Nju strah nije pronalazio mjesto u ljudskom srcu. Ona je i danas s nama. Majka koja dolazi svojoj djeci u svakoj potrebi.

Crkva uči svoju djecu djelima milosrđa. Ona je naučila od Isusa taj put, naučila je da je to bitno za spasenje. Nije dovoljno ljubiti onoga koji nas ljubi. Nije dovoljno činiti dobro onome koji nama čini dobro. Da bismo promijenili svijet na bolje treba činiti dobro onome koji nam ne može uzvratiti, kao što je učinio Otac s nama kada nam je dao Isusa. Zbog Isusova je uskrsnuća naš život dobio istinski smisao. Neka nam Isusova pobjeda nad smrću i grijehom svakodnevno bude snaga u svim životnim izazovima. Da bismo bili dostojni dionici mira i uskrsne radosti Bogu trebamo pristupiti čistoga srca, s pravom i istinskom vjerom, iskrenim životom u miru i prijateljstvu s Bogom i bližnjima. Činiti dobro ne očekujući nešto drugo zauzvrat. Tako je učinio Otac s nama i mi moramo činiti isto to.
Zahvaljujmo Gospodinu, koji nam daruje milost da imamo Majku koja nas vodi svome Sinu i uči putu milosrđa, a to je put života.

 

Autorica: Snježana Zdraveski

Radio Marija

23:45 Glazba
00:00 Lijepa naša domovino - hrvatska himna; Posvetna molitva sv. Josipu
00:03 Glazba
00:30 Čuj nas, Majko! - predstavljamo svetište Gospe Garičke i pavlinski samostan BDM; gošća: vjeroučiteljica, Manuela Bencek; ur. i vod.: Višnja Mikić

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - uz današnje Evanđelje: Judine škude (Mt 26,14-25)

Danas, u srijedu Velikoga tjedna u središtu evanđelja stoji izdaja i Judine škude. Evanđelju po Mateju zahvaljujemo precizan podatak o 30...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.