cenacolo buljan naslovna

Ne propustite snažna svjedočanstva u emisiji Iz tame u svjetlo o Zajednici Cenacolo, u čijim kućama ozdravljaju mladi i cijele obitelji ranjene ovisnošću.

U 13:00 h emitiramo reprizu emisije od 4. veljače -  gostovali su Zlata i Zvonimir Buljan, roditelji sina čiji je život promijenila Zajednica. Emisiju je uredila i vodila Ivka Malkoč Bastašić.

Supružnici Buljan posvjedočili su da nikada nije kasno da Bog učini zahvat u obitelji i da čuda postoje.

"Ovisnost je jedna vrsta bolesti. Nijednu bolest ne treba kriti, pa ni ovu. Što se prije reagira, to je bolje, kraći je put oporavka," kaže Zvonimir Buljan. "Godišnje sam samo 60 sati bio katolik - samo za vrijeme mise. Poslije mise sve je bilo po starome. Ali Zajednica Cenacolo promijenila me, u pozitivnom smislu."

Nekada neumoljiv poslovni čovjek, Zvonimir danas pomaže roditeljima čijoj je djeci potrebna Zajednica. Svjedoči koliko su ga promijenili Cenacolo i sin Filip:

"Mene je Zajednica promijenila i mene je moj sin promijenio - svojom promjenom je promijenio mene. Vidio sam da je to drugi čovjek... donio je veliko svjetlo u našu obitelj."

Kad je u prosincu došao kući, Filip je rekao - "Mama, idem u Rim, ali nisam to ničim zaslužio." Majka Zlata kaže:

"Rasplakala sam se na te njegove riječi. Bio je sretan i rekao da želi dalje nastaviti u Zajednici. Rekla sam mu da Gospodin zna što smo zaslužili i Gospodin s nama ima plan, a dalje ćemo vidjeti koji su Njegovi planovi s nama."

Prvi je korak promjene u obitelji Buljan bio kada je Filip priznao da treba pomoć. Uvijek je bio povučen i roditelji su teško dopirali do njega. Važnu ulogu odigrali su sestra i brat koji su ga potaknuli da razgovara s roditeljima. Na psihijatriji je dobio lijekove, ali ne i pomoć koja mu je trebala. Majka Zlata svjedoči kako mu je Bog u tom trenutku poslao anđela čuvara, prijatelja od povjerenja koji mu je pomogao da uđe u Zajednicu Cenacolo.

"Ja sam molila Gospu, zagovarala sam sv. Ivanu Pavlu II., bl. Alojziju Stepincu - da nađu put za njega, jer sam znala da ne mogu sama. Molili su moji prijatelji, posebno jedna prijateljica koja moli za Filipa i sve članove Zajednice Cenacolo, ima taj dar. Tako se Gospodin zapravo pobrine za nas kroz druge ljude - pošalje nam druge ljude na put da nas, tamo gdje smo slabi, ojača," rekla je Zlata.

U Zajednici Cenacolo obitelj Buljan svaki dan moli krunicu i svjedoči koliko Gospodin čini po toj molitvi, čak i ako ne osjećamo da se nešto događa.

"Ponekad su idoli pogrešni idoli," kaže Zvonimir. "Moj sin je cijelo vrijeme nastojao biti kao ja. On je mene zvao "legenda," a nisam svojim sinovima bio neki osobit uzor.

Očevima Zvonimir poručuje da obitelj treba staviti na prvo mjesto, a ne ego i poslovni uspjeh; ići na misu i moliti s obitelji, i svakoga dana imati barem jedan zajednički objed.

"Tih pola sata za stolom rješavaju velike stvari. Nažalost, život je brz, ali treba na vrijeme povući ručnu.

Očevi, zagrlite svoje sinove. Onda ste prave legende."

 

Više o priči obitelji Buljan poslušajte u emisiji u našem arhivu ili na YouTube kanalu RadioMarijaHR:

Radio Marija

06:05 Glazba
06:15 Nakane Apostolata molitve za travanj; Krunica - Radosna otajstva
06:40 Glazba
06:45 "Riječ o riječi" - duhovni poticaji za svaki dan

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.