25 godina Radio Marije

MG 3968

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak, 24. studenoga i u nedjelju, 27. studenoga župu Topusko. Tom prigodom biskup se i susreo s ekonomskim i pastoralnim vijećem te predstavnicima raznih župnih zajednica, a u pratnji župnika fra Ante Pervan posjetio je i filijale u Ponikvarima, Velikoj Vranovini, Hrvatskom Selu i Gređanima te osnovnu i srednju školu i vrtić i Topuskom.

Pastoralni pohod je završio u nedjelju 27. studenoga misnim slavljem u župnoj crkvi Pohoda BDM.
Biskupu su recitacijom dobrodošlicu zaželjeli i ovogodišnji prvopričesnici, a u ime svih župljana na svemu dobrom što čini zahvalila je gđa Đurđa Kovačević.

MG 3936

U homiliji biskup je zahvalio na svim susretima i svemu lijepom doživljenom u ovoj župi. Posebno je zahvalio članovima pastoralnog i ekonomskog vijeća koji su ga dodatno izvijestili kako se živi u ovom kraju i koje su sve poteškoće. Rekao je i kako je Topusko mjesto duge i slavne povijesti, te iako je danas mala župa ona može imati lijepu budućnosti. „Naš broj se danas na žalost smanjuje u svim gradovima i selima domovine. Mladi odlaze u inozemstvo jer traže neku bolju budućnost, ali nije ni tamo sve tako sjajno kako nam se to servira. Valja ostati u svom rodnom kraju i tu se boriti za bolju budućnost jer nigdje nije tako kao doma. Molimo se zato posebno da bude života i djece jer bez njih nema ni naše budućnosti“.

U nastavku podsjetio je i kako je jučer Sisačka biskupija započela svoj Sinodalni hod pozvavši sve okupljene da se individualno, ali i kao zajednica vjernika uključe svojim prijedlozima u Sinodu. „Ova naša Sinoda vrijeme je dogovaranja, savjetovanja i prije svega slušanja jedni drugih. Svi smo u tome zajedno i moramo biti otvoreni vjernici prema svećenicima i obrnuto te jedni prema drugima. Mi smo danas oni koji trebamo sačuvati ono što je veliko i vrijedno, našu vjeru, i to prenijeti budućim naraštajima kao što smo mi to dobili od naših starih“.

MG 3872

Osvrnuvši se na pročitanu Božju Riječ biskup je ustvrdio kako nam u njoj Gospodin govori o tome da trebamo biti budni. „U ove četiri adventske nedjelje posebno razmišljamo o tome što trebamo činiti i kako se pripremiti da bi istinski doživjeli Božić i susret s Kristom. On dolazi svakome od nas i ne znamo kada će to biti i zato valja uvijek biti pripravan. Biti budan ne odnosi se na našu fizičku budnost, već na budnost i spremnost na dolazak Gospodinov u našem duhu i srcu. Doista, puno se puta čini kao da mi kršćani spavamo i nismo svjesni što se događa oko nas. Naše vrijednosti gaze razni ljudi, mediji, javnost… a mi se ponašamo kao da se nas to ne tiče, spavamo i ne reagiramo tek se vrlo malo opiremo za ono što je vrijedno. Upravo je za to potrebna budnost srca da bismo znali stati i obraniti prave vrijednosti koje za nas život znače“, zaključio je biskup.

Nakon mise ispred župne crkve najmlađi župljani, u prisutnosti biskupa i vjernika upalili su prvu adventsku svijeću.

MG 3965

Izvor: Sisačka biskupija

Radio Marija

04:30 Zajednica Molitva i riječ – gost: Ivica Lulić; ur. i vod.: Ljerka Jurkić, prof.
05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju
05:50 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za svaki utorak - dan svetog Ante

Slavni i ljubljeni prijatelju trojedinoga Boga, sveti Ante Padovanski, diko svete Crkve, iskorjenitelju opačina, sijaču krjeposti, trepete...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.