Trajna molitva krunice min

 Dragi prijatelji,
želimo vas upoznati s našom novom inicijativom koju smo razvili u zajedništvu postaja Radio Marije Hrvatske, Radio Marije Srbije (hrvatska redakcija) i Radio Marije u BiH.
Sigurno vam je poznato kako molitva čini središte našeg programa, posebice molitva krunice, koju svakog dana molimo sva četiri otajstva.

Zajednička ideja o trajnoj molitvi krunice rodila se kako bismo na nacionalnoj i duhovnoj razini okupili što veći broj naših sunarodnjaka u molitvenom utjecanju našoj Najvjernijoj odvjetnici.Naša inicijativa ostvarena je na internetskoj stranici: trajnamolitvakrunice.org. Pozivamo vas da ju posjetite i priduružite se.

„Idite Gospi. Volite je! Uvijek molite krunicu. Molite je dobro. Molite je što češće možete! Budite duše molitve. Nikada se nemojte umoriti moliti, to je ono što je najpotrebnije. Molitva potresa Božje srce, ona zadobiva nužne milosti!“ – sv. Padre Pio

Zašto trajna molitva?

Trajnom molitvom krunice želimo neprestano biti u Marijinoj prisutnosti te otvoriti vrata naših domova i domovine.
Želimo sebe, svoje obitelji i narod čvrsto vezati uz Majku Božju i preko nje i njezine krunice uz samo Presveto Trojstvo. U drugim rubrikama možete pročitati više o snazi molitve krunice te biblijskoj podlozi neprestane molitve.

Trajna molitva krunice 1 min

POSJETI STRANICU

Kako i kada molimo?

Trajnu molitvu krunice smo odlučili emitirati preko YouTube kanala. Na ekranu vidite Gospine slike iz marijanskih svetišta svih naših (nad)biskupija i provincija. Time želimo doprinjeti našoj nacionalnoj povezanosti i hodočasničkom doživljaju.

U sredini ekrana su otajstva krunice od dana. Promatrajući ta otajstva bit ćemo sabraniji tijekom molitve. Snimku krunice emitiramo kako bi se molitvom pridruživali velikoj obitelji Radio Marije.
Oni kojima je teško moliti sami, na ovaj načni dobivaju zajednicu s kojom mole, a oni koji još uvijek ne znaju moliti krunicu, dobivaju priliku naučiti moliti ovu prekrasnu i Gospinu najdražu molitvu.

Krunicu emitiramo svakih pola sata od 00.00h do 24.00h. U tom vremenu svaki dan molimo sljedeća otajstva krunice od dana:

Ponedjeljkom – Radosna otajstva
Utorkom – Žalosna otajstva
Srijedom – Slavna otajstva
Četvrtkom – Otajstva svjetla
Petkom – Žalosna otajstva
Subotom – Radosna otajstva
Nedjeljom – Slavna otajstva

Svaki dan u tjednu emitiramo drugi snimak: ponedjeljkom snimku krunice koju su molila djeca, utorkom mladi, srijedom očevi, četvrtkom svećenici, petkom bolesnici, subotom časne sestre i nedjeljom obitelji.

Kako sudjelovati?

Ako želite biti član našeg jedinstvenog molitvenog lanca, u rubrici "Želite moliti s nama – javite se", upišite i pošaljite svoje osobne podatke (ime, prezime, mjesto, broj telefona) te termin u kojem ćete moliti krunicu.

Nakon vaše prijave, vaše ime i prezime dodat ćemo u Raspored molitelja. Pozivamo vas da upišete termin i preuzmete molitvenu obavezu, jer se time dobivaju i veće milosti u molitvi. Nije dobro uvijek moliti prema raspoloženju i na način „kad mi dođe”.

Molitva dobiva posebnu snagu ako je redovita, a posebice u zajedništvu. Nakon što ste izabrali svoj termin, budite slobodni moliti s nama i u drugim terminima.
Prava molitva može učiniti čuda, prije svake molitve izrecite i nakanu te se stavite u prisutnost.

Krenimo zajedno na ovo milosno putovanje s Gospom, našom Nebeskom Majkom i najmoćnijom zagovornicom!

 

Vaše Radio Marija Srbije (hrvatska sekcija), Radio Marija Hrvatske i Radio Marija u BiH

Radio Marija

02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - p. Anton Puntigam: „Kako me je Bog vodio“
04:00 Glazba
04:30 Prigodna emisija - tema: don Filip Lukas; ur. i vod.: Andrej Paulus

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - poslušajte razmatranje za 4.12.2023.

Svakoga dana u 7:45 h pratite adventska razmatranja svećenika zajednice Omnia Deo - "Dođi, Gospodine Isuse." Reprize možete pratiti u 19:45 h....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.