biskup križić

Na Modrušu je 7. lipnja u nazočnosti malobrojnih župljana, brojnih hodočasnika iz župa Ogulinskog dekanata kao i dijelom Modrušana raseljenih diljem Lijepe naše, svečano proslavljena svetkovina naslovnika župe – Presvetog Trojstva. Poseban značaj ovogodišnjoj proslavi Presvetog Trojstva dalo je slavlje sakramenta svete potvrde.

Nju je po rukama biskupa Križića primilo osmero krizmanika. „Teško je govoriti o Presvetom Trojstvu jer je to istina koju je objavio Bog, to je objava naše vjere. Kad bi vjera u svemu bila jasna i razumljiva, to ne bi bila vjera, koja nam tada ne bi bila potrebna. Sv. Pavao je rekao da su bezumni oni koji u svemu postojećem ne vide Spasitelja. Bog se pronalazi u iskrenom srcu. Kad vjera ne bi imala tajni i misterija, ona ne bi bila vjera“, poručio je biskup te istaknuo da su neke istine vjere otajstva.

„Tako je sv. Augustin shvatio da Boga ne možemo u potpunosti shvatiti, niti do kraja razumjeti, ali u Njega možemo vjerovati – vjerom koja je protkana razumom a da je Trojstvo je najveće otajstvo naše vjere. Blažena Djevica Marija je svojim ‚Neka mi bude po riječi Tvojoj‘ iskazala golemu snagu vjere. Mnoga iskustva Boga ostaju, ali ih teško možemo opisati. Vjera postaje živa nakon jakog susreta s Kristom. Neki vjeruju iz tradicije, no njihova je vjera u povojima bez velikih djela. Duh Sveti je Božja snaga koja nam je ponuđena nam da nam bude branitelj“, kazao je biskup Križić.

Također, krizmanicima je poručio da čuvaju tu Božju snagu „jer mladi čovjek brzo leti a još lakše pada pod utjecajem raznih poroka današnjice (droga, alkohol, prostitucija) te tako ostaje bez života. To je ruganje životu. Nemojte se nikada dovesti u takve situacije, ne predajte se i budite hrabri“, zaključio je biskup Križić na kraju homilije.

Svetu misu suslavili su mjesni župnik Ivica Miloš, čuvar svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama pop Ante Luketić i fra Mirko Gregov iz franjevačkog samostana u Ogulinu. Bogoslov Krunoslav Brajdić je asistirao, a glazbom je misu animirao župni zbor iz susjedne župe Zagorja pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.

Župnik Miloš na koncu je zahvalio svim dionicima slavlja kao i općini Josipdol i načelniku Zlatku Mihaljeviću na novčanom prilogu koji će se iskoristiti na novi razglas. Misnom slavlju prethodila je tradicionalna procesija od crkve sv. Antuna do župne crkve Presvetog Trojstva uz nazočnost članova Dobrotvornih podupirajućih društava Sv. Marko Križevčanin iz Skradnika, Sv. Ivan Pavao II. iz Oštarija i Uzašašće Isusovo iz Cerovnika.

Datum 7.6.2020.

Radio Marija

20:15 Krunica i litanije sv. Josipu
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Snaga Hrvatske - tema Uhićenje virovitičke trojice i dodjela Velike zlatne plakete „Da se ne zaboravi“ Antunu Habijancu; gost; Antun Habijanac; ur. i vod.: Božidar Biondić

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.