Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

Udruga

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.
Hrvatska

Temeljna je djelatnost udruge proizvodnja i emitiranje radijskoga programa.

Udruga je, sredinom godine 1996., dobila radijsku koncesiju za grad Zagreb. Prvi je studio izgrađen u potkrovlju župne crkve Rođenja Isusova na Kajzerici u Novom Zagrebu.
Veliku potporu projektu Radio Marije dali su blagopokojni Franjo kardinal Kuharić, tadašnji zagrebački nadbiskup, i nadbiskup Giulio Einaudi, prvi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Udruga Radio Marija upisana je u Registar udruga, a ima pravo djelovati na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Sjedište Udruge i sadašnji studio nalaze se na Jordanovcu 110, u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu.
Struktura
Udruga ima Skupštinu, predsjednika, zamjenika predsjednika, glavnog urednika Radio Marije, Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Mandat svih tijela u Udruzi traje 3 godine.

Upravni odbor Udruge čine predsjednik, zamjenik predsjednika i glavni urednik Radio Marije. Predsjednik Udruge ujedno je i predsjednik Upravnog odbora.

Članom Udruge može postati svaki punoljetni državljanin Republike, a članstvo može biti redovno i pridruženo.

Iz statuta

Ciljevi su Udruge:

  • težiti njegovanju savršenijeg života i promicati javno bogoštovlje, kršćanski nazor na svijet, činiti dobrotvorna djela te prožimati vremeniti red kršćanskim duhom;
  • podupirati radijsku aktivnost kulturnog i kršćanskog etičkog sadržaja posredovanjem radijskih programa koje će sama proizvoditi ili preuzimati od trećih;
  • obavješćivati slušatelje vijestima skupljenima vlastitim izvorima i preuzetima od trećih o vjerskim, gospodarskim, društvenim i kulturnim događajima, nastojeći svim sredstvima promicati širenje evanđeoske poruke radosti i nade za sve ljude dobre volje, posebice za obitelji i za bolesne, prema duhu i nauku Katoličke crkve;
  • promicati kršćanski nauk i evangelizaciju posredovanjem suvremenih audio-vizualnih medija, multimedija i periodičnim tiskom;
  • zalagati se za duhovni i demografski preporod hrvatskog naroda;
  • širiti kršćansku kulturnu baštinu i poticati duhovno stvaralaštvo;
  • poticati i podupirati namicanje novčanih sredstava za ostvarenje programa Radio Marije i drugih djelatnosti Udruge.

 

Radio Marija

20:15 Krunica - Radosna otajstva; Litanije BDM
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Evo me... - ur. i vod.: don Mihovil Kurkut

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

LITANIJE DUHU SVETOM

  Gospodine, smiluj se!   Gospodine, smiluj se! Kriste, smiluj se!   Kriste, smiluj se! Gospodine, smiluj se!   Gospodine, smiluj se! Kriste, čuj nas!   Kriste,...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2021
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.