Svjetska obitelj Radio Marije

Svjetska obitelj Radio Marije (World Family of Radio Maria) - WFRM. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba (provincija Como) na sjeveru Italije. Godine 1987. osniva se i registrira građanska udruga u Italiji, čime započinje projekt Radio Marije u punome smislu. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.
Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskog kontinenta.

Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). U trenutku utemeljenja Svjetske obitelji godine 1998. u svijetu je bilo 16 nacionalnih Radio Marija.

Krovna udruga

WFRM je neprofitna međunarodna udruga osnovana radi koordinacije, međusobne pomoći i razmjene iskustava nacionalnih udruga, kako bi se promovirao svjetski radijski projekt Radio Marija.
WFRM je vlasnik licence projekta, prvotno registriranog u Italiji. Svaka nacionalna udruga, zakonito registrirana u matičnoj državi, te povezana u Svjetsku obitelj, licencom se koristi besplatno.
Sve članice slijede ista Temeljna načela. Također se sve međusobno duhovno, moralno i materijalno pomažu.

Projekt Radio Marija

Projekt Radio Marija jedinstven je u svojim prepoznatljivim crtama svagdje u svijetu, a istodobno prilagođen svakoj nacionalnoj posebnosti i podneblju mjesnoga djelovanja.
Radio Marija je neprofitna organizacija, koja je radi vlastita identiteta odustala od svakog oblika reklama i promidžbenoga programa u svojem eteru.
Radio Marija je na poseban način obilježena marijanskom duhovnošću, posebno u jednostavnosti, predanosti i nesebičnosti koja se napose očituje u volonterskom radu.
Iako je građanska po strukturi organizacije, Radio Marija je dar Crkvi i u službi je Katoličke crkve.
Temeljne odrednice programa jesu molitva, katekizam, crkveni nauk, obitelj i socijalni nauk, suvremena događanja u svijetu i u općoj i u mjesnoj Crkvi te posebno glazba isključivo religiozno-duhovnog nadahnuća. Radio Marija je misionarska radijska postaja i zbog svojega širenja i zbog dubine svoje poruke koja poziva vjernike na učvršćenje vjere, a osobe udaljene od Boga na obraćenje.
U širenju i poslovnom planu Radio Marije, u njezinu menadžmentu, uzimajući u obzir organizacijske nužnosti, postoji i jedan jedinstveni element kojeg menadžerski poslovni udžbenici ne poznaju: pouzdanje u Božju providnost!
A taj se element pokazao temeljnim u svim iskustvima od Europe, Amerike, preko Afrike, pa sve do Filipina.
Krist je svoje prvo čudo u javnom životu učinio u Kani Galilejskoj na Marijinu inicijativu, zato se Projekt Radio Marije upravo i oslanja na logiku čuda i logiku srca, a ne ljudske domišljatosti. U tome je ovaj projekt moguće prepoznati kao Marijino djelo.

Zemlje i područja djelovanja Radio Marije

AFRIKA

Burkina Faso, Burundi, Demokratska Republika Kongo, Ekvatorska Gvineja, Gabon, Gvineja, Kamerun, Kenija, Liberija, Madagaskar, Malavi, Mozambik, Obala Bjelokosti, Republika Kongo, Ruanda, Sijera Leone, Srednjoafrička Republika, Tanzanija, Togo, Uganda, Zambija

AMERIKA

Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Dominikanska Republika, Ekvador, Gvatemala, Kanada (engleski jezik), Kanada (talijanski jezik), Kolumbija, Kostarika, Meksiko, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Salvador, Sjedinjene Američke Države (Alexandria – engleski jezik), Sjedinjene Američke Države (Chicago – španjolski jezik), Sjedinjene Američke Države (Houston – španjolski jezik), Sjedinjene Američke Države (Miami – španjolski jezik), Sjedinjene Američke Države (New York – talijanski jezik), Sjedinjene Američke Države (New York – španjolski jezik), Urugvaj, Venezuela

AZIJA I OCEANIJA

Filipini, Indija, Indonezija, Libanon, Makao, Papua Nova Gvineja, Radio Mariam

EUROPA

Albanija, Armenija, Austrija, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Hrvatska, Irska, Italija, Italija (Južni Tirol – njemački jezik), Kosovo, Latvija, Litva, Mađarska, Makedonija, Malta, Nizozemska, Njemačka, Rumunjska, Rumunjska (mađarski jezik), Rusija, Slovačka (mađarski jezik), Srbija, Srbija (mađarski jezik), Španjolska, Švicarska, Ukrajina

Radio Marija

14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva Benedikta XVI za život
15:00 Krunica Božjega Milosrđa
15:15 Krunica - Radosna otajstva

konferencija-2462021.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Što se događa u misi? - Služba riječi

Sada započinje jedan od prvih, glavnih dijelova liturgije: služba riječi. Naše razmišljanje započet će s nekim općenitim napomenama o tome što se...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Kolovoz 2021
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.