Svjetska obitelj Radio Marije

Svjetska obitelj Radio Marije (World Family of Radio Maria) - WFRM. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba (provincija Como) na sjeveru Italije. Godine 1987. osniva se i registrira građanska udruga u Italiji, čime započinje projekt Radio Marije u punome smislu. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.
Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskog kontinenta.

1998. godine osnovana je Svjetska obitelj Radio Marije kao krovna neprofitna organizacija koja povezuje sve radijske postaje koje djeluju u vlastitim zemljama.

Uloga svjetske obitelji je promocija i razvoj projekta Radio Marije, pomoć u organizaciji, razmjeni iskustva, edukacija i potpora u osnivanju novih radijskih postaja.
Poslanje i djelovanje Svjetske obitelji Radio Marije nije ograničeno samo na aktivne radio stanice već odgovara na mnogobrojne pozive iz raznih zemalja. S tom svrhom, Svjetska obitelj Radio Marije postupno uspostavlja kontinentalne predstavnike koji u koordinaciji s lokalnim suradnicima mogu odgovoriti na potrebe nacionalnih organizacija.

RM info kontinenti

RM info kontinenti 1

Zemlje i područja djelovanja Radio Marije

AFRIKA

Burkina Faso, Burundi, Demokratska Republika Kongo, Ekvatorska Gvineja, Gabon, Gvineja, Kamerun, Kenija, Liberija, Madagaskar, Malavi, Mozambik, Obala Bjelokosti, Republika Kongo, Ruanda, Sijera Leone, Srednjoafrička Republika, Tanzanija, Togo, Uganda, Zambija

AMERIKA

Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Dominikanska Republika, Ekvador, Gvatemala, Kanada (engleski jezik), Kanada (talijanski jezik), Kolumbija, Kostarika, Meksiko, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Salvador, Sjedinjene Američke Države (Alexandria – engleski jezik), Sjedinjene Američke Države (Chicago – španjolski jezik), Sjedinjene Američke Države (Houston – španjolski jezik), Sjedinjene Američke Države (Miami – španjolski jezik), Sjedinjene Američke Države (New York – talijanski jezik), Sjedinjene Američke Države (New York – španjolski jezik), Urugvaj, Venezuela

AZIJA I OCEANIJA

Filipini, Indija, Indonezija, Libanon, Makao, Papua Nova Gvineja, Radio Mariam

EUROPA

Albanija, Armenija, Austrija, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Hrvatska, Irska, Italija, Italija (Južni Tirol – njemački jezik), Kosovo, Latvija, Litva, Mađarska, Makedonija, Malta, Nizozemska, Njemačka, Rumunjska, Rumunjska (mađarski jezik), Rusija, Slovačka (mađarski jezik), Srbija, Srbija (mađarski jezik), Španjolska, Švicarska, Ukrajina

 

RM projekt

Projekt Radio Marija

Projekt Radio Marija jedinstven je u svojim prepoznatljivim crtama svagdje u svijetu, a istodobno prilagođen svakoj nacionalnoj posebnosti i podneblju mjesnoga djelovanja.

Radio Marija je neprofitna organizacija, koja je radi vlastita identiteta odustala od svakog oblika reklama i promidžbenoga programa u svojem eteru.

Radio Marija je na poseban način obilježena marijanskom duhovnošću, posebno u jednostavnosti, predanosti i nesebičnosti koja se napose očituje u volonterskom radu.

Iako je građanska po strukturi organizacije, Radio Marija je dar Crkvi i u službi je Katoličke crkve.

Temeljne odrednice programa jesu molitva, katekizam, crkveni nauk, obitelj i socijalni nauk, suvremena događanja u svijetu i u općoj i u mjesnoj Crkvi te posebno glazba isključivo religiozno-duhovnog nadahnuća. Radio Marija je misionarska radijska postaja i zbog svojega širenja i zbog dubine svoje poruke koja poziva vjernike na učvršćenje vjere, a osobe udaljene od Boga na obraćenje.

U širenju i poslovnom planu Radio Marije, u njezinu menadžmentu, uzimajući u obzir organizacijske nužnosti, postoji i jedan jedinstveni element kojeg menadžerski poslovni udžbenici ne poznaju: pouzdanje u Božju providnost! Taj se element pokazao temeljnim u svim iskustvima od Europe, Amerike, preko Afrike, pa sve do Filipina.

Krist je svoje prvo čudo u javnom životu učinio u Kani Galilejskoj na Marijinu inicijativu, zato se Projekt Radio Marije upravo i oslanja na logiku čuda i logiku srca, a ne ljudske domišljatosti. U tome je ovaj projekt moguće prepoznati kao Marijino djelo.

Radio Marija

19:40 Glazba
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:05 Glazba
20:15 Krunica - Otajstva svjetla

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.