30 dnevnica za hr narod velika 2022

Uoči Dana domovinske zahvalnosti 5. kolovoza održava se tridesetodnevnica svetih misa za hrvatski narod u domovini i svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom pokrenula je ovu veliku molitvenu inicijativu 2015. godine te se tridesetodnevnica održava već 8. godinu. Tridesetodnevnica počinje u srijedu 6. srpnja i završava u četvrtak 4. kolovoza 2022.

Svi smo pozvani udružiti se u molitvi, postu, žrtvi i svetim misama, povezani ljubavlju za domovinu Hrvatsku i hrvatski narod. Ove su godine geslo tridesetodnevnice Isusove riječi kojima nas potiče da s pouzdanjem pristupimo Ocu:

»Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime. Dosad niste iskali ništa u moje ime. Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna! « (Ivan 16, 23-24).

Da bismo primili i da naša radost bude potpuna, važna je svaka i najmanja molitva i osobni doprinos. Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati na slavljima svetih misa tijekom 30 dana mogu moliti krunicu ili neku drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili Očenaš, prikazati hodočašće, post ili bilo koju drugu žrtvu na nakane tridesetodnevnice:

Oče, u Isusovo ime, mi Ti dolazimo u ovoj tridesetodnevnici uoči Dana domovinske zahvalnosti i prikazujemo Ti ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Oče, u Isusovo ime molimo Te, kao što nas je Tvoj Ljubljeni Sin i poučio, blagoslovi našu domovinu Hrvatsku i naš hrvatski narod. Otvori nebeske brane i izlij na nas slapove svojih milosti i tajna blaga i skrivena bogatstva Tvoga kraljevstva.

Oče, u Isusovo ime molimo Te, ujedini nas da budemo narod jedne misli i jednoga srca u zajedništvu s Tobom, da se svima očituje naš krsni savez s Tobom i da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog, i da ni jedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti jer Ti si s nama i Ti nas vodiš.

Oče, u Isusovo ime molimo Te za trajnu Pedesetnicu u našem narodu i obnavljanje naše zemlje i naroda, osobito mladih, u sili i snazi Tvoga Duha. Daj nam da sa svom smjelošću navješćujemo Tvoju riječ i neustrašivo se borimo za Tvoje kraljevstvo na zemlji! Pruži ruku svoju da bude znamenja, čudesa i ozdravljenja po imenu Tvoga Sina Isusa Krista.

Oče, u Isusovo ime molimo Te, neka vatra Ljubavi Tvoga Duha sažeže sve laži i utemeljenja zla koja se dižu protiv hrvatskoga naroda i naše domovine Hrvatske, da procvjeta naša zemlja i naš hrvatski narod.

Oče, u Isusovo ime molimo Te za vođe po Tvom srcu u hrvatskom narodu koji će u snazi i mudrosti Tvoga Duha hrabro i odvažno voditi svoj narod i zastupati našu domovinu Hrvatsku, na dobro našega naroda i naše domovine.

Oče, u Isusovo ime molimo Te, blagoslovi rad naših ruku, pomozi nam obnoviti gospodarstvo i porušene domove u Hrvatskoj i daj nam odvažno zakoračiti u nove pothvate da izobilnije negoli mi možemo moliti i zamisliti žanjemo dobar i bogat rod u našem narodu i u našoj domovini Hrvatskoj.

Oče, u Isusovo ime molimo Te, blagoslovi sve obitelji i zasnivanje novih obitelji u našem narodu i domovini. Daj nam nove sinove i kćeri da se obnovi i umnaža Tvoj hrvatski narod. Blagoslovi porodom utrobe žena koje još nisu rađale, umnoži plod utroba majki koje su već rađale i zaštiti svaki začeti život.

Oče, u Isusovo ime molimo Te i za sve koji Te ne poznaju, da upoznaju Tebe i Tvoju Ljubav i osvjedoče se koliko nas ljubiš. Molimo Te da spoznaju snagu žrtve otkupljenja Tvoga Sina Isusa Krista i prime radosnu vijest spasenja, milost kajanja i radost oproštenja.

Oče, u Isusovo ime molimo Te, blagoslovi u izobilju sve Hrvate i njihove obitelji koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini, a one koji se trebaju vratiti potakni da se vrate.

Oče, u Isusovo ime molimo Te i za sve one koji su otišli ispred nas, za pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskoga roda, da uđu u slavu Tvoga kraljevstva.

Oče, u Isusovo ime molimo Te, blagoslovi i sve kojima je Hrvatska druga domovina, da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.

Marijo, Majko naša i Kraljice Hrvata, zajedno sa svojim Sinom, moli za sve ove nakane i trajno budi našom zagovornicom pred prijestoljem nebeskim. Tako neka bude. Amen.

Nakane tridesetodnevnice molit ćemo u programu Radio Marije svakoga dana nakon Ispovijesti vjere Hrvata katolika u 21h.

Prigodnu emisiju o tridesetodnevnici uoči Dana domovinske zahvalnosti pogledajte na sljedećoj poveznici:

 

Izvor: Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom

Radio Marija

21:01 Odgoj za ideale - emisija zagrebačkih bogoslova; tema: Marija, Majka Crkve; gosti: Ljudevit Marija Jaroš, Ivan Parlov i Ante Nimac; ur. i vod.: Martin Radić
22:00 Obavijesti i najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:10 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - IX. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 9. DAN BORBA S...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.