315979391 503153681859516 85756781680412406 n

Danas u 16:00 h u sklopu inicijative "Tvoj narod na putu" prenosit ćemo krunicu iz marijanskog svetišta Žalosne Gospe u Kibehu u Ruandi. Pridružite nam se u svjetskom molitvenom zajedništvu. 

Prvo ukazanje

Alfonzina Mumreke prva vidjelica u Kibehu, je 17 godišnjakinja i bila je učenica prve godine srednje škole u Kibehu. Jako je pobožna i uvijek je pokazivala ljubav prema B.D.Mariji. Također je voljela sudjelovati na Svetoj Misi. Ovdje iznosimo kako se je odnosila prema prvome ukazanju:

„Dogodilo se je to u subotu, 28. studenoga 1981. godine u ranim popodnevnim satima (12,35 sati). Bila sam u školskoj blagovaonici i tamo servirala hranu mojim školskim kolegicama iz razreda. Najednom sam čula glas koji me je pozvao:

Marija: „Moja kćeri.“

Alfonzina: „Tu sam.“

Došla sam u prolaz i vidjela jako lijepu ženu. Klekla sam, učinila znak Križa i zapitala: „Tko ste vi?“

Marija: „Ndi Nyina Wa Jambo“ (u lokalnome jeziku: „Ja sam Majka Riječi“). Čemu daješ prednost u vjeri?“

Alfonzina: „Ljubim Boga i Njegovu Majku koja nam je dala Dijete koje nas je otkupilo.“

Marija: „Ako je to tako Ja sam došla da vas umirim, jer sam čula vaše molitve. Željela bih da i tvoje kolegice imaju više vjere, jer ne vjeruju dovoljno. Ne smijete me se bojati, nego me trebate voljeti. Alfonzino, moli za mir i ljubav, jer svugdje je razdor, borba i mržnja."

Alfonzina: „Majko Spasiteljeva, ako si to uistinu Ti, koja si došla da nam kažeš da mi ovdje u ovoj školi imamo slabu vjeru, Ti nas tada doista ljubiš. Ja sam doista ispunjena radošću što si se upravo meni ukazala.“

Alfonzina dodaje: „Djevica nije bila onako bijeloputa kao što je to uobičajeno izgleda na svetim slikama. Nisam mogla odrediti boju Njezine kože, ali bila je neusporedivo lijepa. Bila je bosonoga i imala je neobrubljenu, bez šava bijelu odjeću, i također bijeli veo na glavi. Ruke su joj bile sklopljene na prsima, a prsti su joj bili usmjereni prema Nebu. Kasnije mi je rečeno da sam bila u blagovaonici. Moje razredne kolegice su mi rekle da sam govorila u različitim jezicima: francuski, engleski, Kinyarwanda, itd.“

„Kada je ukazanje bilo pri kraju i kada je B.D.Marija bila na odlasku izmolila sam tri puta Zdravo Marijo i molitvu Dođi Duše Presveti. Kada je otišla vidjela sam Njezin uzlazni trag na Nebu koji je izgledom bio kao Isusov lik.“

Nakon ukazanja vidjelica je ostala nepokretna oko četvrt sata. Izgledalo je kao da je paralizirana i sva nastojanja da ju se izvuče iz ekstaze bila su uzaludna. Niti nastavnici, a ni časne sestre nisu davali važnosti i niti su povjerovali u ono što im je Alfonzina rekla. Radije su govorili o bolesnome stanju umjesto o ukazanju.

Majka Božja je zatražila od Alfonzine da joj bude na raspolaganju. Gospa se nastavila ukazivati svaku večer poslije devet sati.

Međutim, nitko nije ozbiljno prihvatio što je Alfonzina ona pričala. Neke djevojke u internatu su mislile da je Alfonzina oboljela i da je žrtva priviđenja, halucinacije. Alfonzina je zbog ruganja mnogo trpjela. Molila je Nebesku Majku da se ukaže i drugim djevojkama kako bi i one povjerovale.

Zbog jake oporbe i nijekanja da se je prvo ukazanje uopće dogodilo neki nastavnici i studenti su rekli: „Mi ćemo povjerovati u dolazak Marije Majke Božje u našu školu samo onda ako se Ona ukaže i drugima a ne samo Alfonzini. Vidjelica im je odgovorila: „Molite se da dobijete i vi tu milost“

 TNNP slike

Druge dvije vidjelice

Naša Gospa je 12. siječnja 1982. godine nagradila molitove i ukazala se mladoj djevojci Nathalie Mukamazimpaka, a ukazat će se toj djevojci i 3. prosinca 1983. godine.Sumnja nije prestala.

Na iznenađenje svih, 2. ožujka 1982. godine, Naša Gospa se je ukazala Marie Claire Mukangango. To je bilo poput bombe u školi, jer je Marie Claire bila od onih koji su pokazivali najviše nevjeru u istinitost ukazanja. Njezin kršćanski život nije bio ništa poseban i nije bio niti primjeran! Štoviše, Marie Claire je nazvala Alphonsine „ludom“. A sada je došao red na nju da se na njoj iskaže tajanstvena sila. B.D. Marija je izabrala baš nju da proširi svoju poruku, i od sada, Marie Claire tvrdi: „Svi moraju razmišljati, meditirati o Muci Isusovoj, i o dubokim bolima, žalostima Njegove Majke. Svi moraju svaki dan moliti Krunicu i također Krunicu sedam žalosti Majke Božje da bi zadobili milost pokajanja.“ Od tog trenutka s poštovanjem se govorilo o Ukazanju Majke Božje. Marie Claire će imati ukazanja sve do rujna 1982. godine

„Što se dogodilo u Kibehu je nadnaravno!“

Već od 15. Kolovoza 1988. Moglo se javno hodočastiti u Kibeho.

Što je izjavio mjesni biskup, kakav je bio njegov stav o ukazanjima u Kibehu. Evo njegove izjave: „Najprije , nisam se pojavljivao na mjestu ukazanja. Nisam želio da se kaže kako sam to unaprijed prihvatio. Ali je zato Nebo bdjelo nad ovim da mi je sada jasno. Jedna vidjelica je imala dva puta ukazanje u mom uredu, jedanput Isusa, a drugi put Marje. Bio sam svjedokom prisutnosti jedne životinje (leoparda) poslane kao kušnja vidjelici da je zgrabi za vrijeme molitve ... Ja ne sumnjam da je ono što se dogodilo u Kibehu nadnaravno. Poruka je autentična i tiče se cijelog svijeta.“ To je izjavio u pisanom dokumentu Mons. Jean Baptiste GAHAMANYI, biskup u miru, biskupije Butare, Rim, 14. Rujan 1997.

TNNP slike 1 

U srpnju 2001. godine Sveta Stolica je objavila izjavu biskupa Augustina Misago iz Ginkongoro u svezi ukazanja koja su se dogodila u Kibehu tijekom 1981. i 1982. godine. Ovdje se navode samo neki djelovi te izjave:

„Dva studijska povjerenstva, jedno liječničko a drugo teološko su odmah dostavili svoja izvješća - studije lokalnome biskupu. Oba povjerenstva su djelovala sve do travnja 1982. godine.... U daljnjem stadiju djelovanja studija nudi dovoljno elemenata koji omogućuju nadležnim crkvenim autoritetima da proglase konačnim ovo pitanje.

„Kao rezultat biskup Augustin Misago iz Gikongoro-a koji predstavlja crkveni autoritet je objavio svoju izjavu u svezi konačne prosudbe ukazanja u Kibehu, Ruanda. Ovaj važan događaj u povijesti biskupije Gikongoro, kao i u životu same Crkve u Ruandi dogodio se je 29. lipnja 2001. godine na sam blagdan Svetih Petra i Pavla za vrijeme svećane Svete Mise u katedrali u Gikongoro. Svi katolički biskupi Ruande s Apostolskim nuncijem iz Kigalia bili su tome nazočni.....

„Biskup je izjavio: „Da, B.D.Marija se je ukazala u Kibehu 28. studenoga 1981. godine i tijekom sljedećih mjeseci. Mnogo je više razloga da se vjeruje u ta ukazanja od samoga odbijanja da se u to povjeruje....

Radio Marija

17:00 Izazovi - tema: 6. međunarodna konferencija za život pod geslom „Život, dakle, biraj!“; gošća: Petra Milković, dopredsjednica udruge Hrvatska za život; ur. i vod.: Slavica Janković, viša med. sestra
17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja
18:25 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - uz današnje Evanđelje: Judine škude (Mt 26,14-25)

Danas, u srijedu Velikoga tjedna u središtu evanđelja stoji izdaja i Judine škude. Evanđelju po Mateju zahvaljujemo precizan podatak o 30...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.