photo5942788274739328322

Od 16. do 24. ožujka u programu Radio Marije je devetnica za blagdan Blagovijesti. Svakog dana u 12 sati zajedno molimo Anđeo Gospodnji, srednji čas, litanije i posvetnu molitvu.

Promišljanje uz deveti dan, Anđelko Bošnjak: Kraljica obitelji

 

Obitelj – tako dragocjena i tako krhka. Obitelj znači dom, ljubav, sigurnost, zajedništvo u dobru i zlu. U obitelji se rađa novi život. Novo ljudsko biće dolazi na svijet i započinje svoj ovozemaljski hod.
U obitelji ono raste i uči. Čini prve korake pouzdajući se u sigurnu ruku koju mu pružaju majka i otac. Oni koji ga prate i podržavaju svaki na svoj način, igrajući svoje specifične uloge.
Obitelj je okruženje u kojem počinjemo formirati svoju osobnost, razvijati vrijednosti i u kojem primamo vjeru. I upravo zbog svega toga obitelj je neizmjerno dragocjena. Tako na nju gledamo kao vjernici i pozvani smo braniti ju pred svim opasnostima.
Vjerojatno nije postojalo vrijeme u ljudskoj povijesti u kojem obitelj nije bila izložena opasnostima. U različitim razdobljima one su mogle biti različite, ali uvijek su bile prisutne. U naše vrijeme svjedoci smo potpunog izvrtanja slike obitelji, relativizacije uloga i nametanja krivih vrijednosti. Svijet u kojem danas živimo vrlo je grub prema obiteljima. Ovo vidimo ne samo kao splet okolnosti koje eto slučajno predstavljaju opasnost za obitelj već kao otvorene napade na nju. To nas kao vjernike mora poticati da se što revnije borimo za očuvanje naših obitelji. Veliku ćemo stvar učiniti, ako već u vlastitoj obitelji ili okruženju uvijek kroz svoje odnose pokazujemo kako smo svjesni te neizmjerne dragocjenost obitelji.
Kažemo li da je obitelj iznimno dragocjena zasigurno ne pretjerujemo. Sin Božji i Bog sam nije došao na svijet kao netko velik već, naprotiv, kao maleno dijete koje je imalo svoju majku i oca. Naš Spasitelj odrastao je u obitelji.
No čak ni Isusova obitelj nije bila lišena opasnosti. Njegovi zemaljski roditelji prošli su kroz kušnje i suočavali se s prijetnjama. Možemo zamisliti s kakvim su se sve strahovima i dvojbama suočavali. Posebno njegova majka Marija, koja je vlastitim očima gledala ponižavanje, mučenje i na kraju razapinjanje vlastitog sina.
Marija je, dakle, prošla put od anđelovog posjeta preko smrti sina do njegovog uskrsnuća. U sebi je proživljavala sve te događaje kao i sigurno nebrojene druge u životu svoga sina. Ona ih je proživljavala kao majka, kao što ih i svaka druga majka proživljava zajedno sa svojom djecom.
U Marijinom majčinstvu proslavljeno je majčinstvo uopće jer je Bog izabrao da njegov Sin na svijet dođe tako što će biti rođen od žene. Majka je ona koja često obitelj drži na okupu, koja od kuće stvara dom. Majka je često drugo ime za bezuvjetnu ljubav, nježnost, utjehu, ali i neizmjernu snagu. Sve ćemo to naći kod Marije. I zato ju s pravom možemo smatrati Kraljicom obitelji.
U vremenima u kojima svjedočimo otvorenim napadima na obitelj okrenimo se našoj nebeskoj majci. Odajmo joj počast koju zaslužuje kao Majka Božja i kao majka te molimo njen zagovor za sve obitelji.
Marijo, Kraljice obitelji, moli za nas!

Radio Marija

23:45 Glazba
00:00 Lijepa naša domovino - hrvatska himna; Posvetna molitva sv. Josipu
00:03 Glazba
00:30 Marulova kolijevka - tema: Epigrafički natpisi na iskopinama Salone (Izložba "Memento mori"); gost: Nino Švonja, kustos Epigrafičke zbirke Arheološkog muzeja Split; ur. i vod.: Zdravka Andrijašević

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.