p.Nikic trodnevnica 2

"Draga braćo i sestre!
Dragi slušatelji RM!

Crkva kojoj pripadamo jest jedna Kristova crkva, ali se nalazi u tri različita stadija.
1. Crkva koja se bori ovdje na Zemlji da ostane vjerna Kristu i nastavi njegovo djelo u ovome svijetu.
2. Crkva koja se u čistilištu čisti i priprema za nebesku slavu.
3. Crkva koja je već proslavljena u Nebu, u Kraljevstvu Božjem.
U toj proslavljenoj crkvi imamo puno zaštitnika i zagovornika. Sjetimo se sv. Ante pustinjaka i sv. Ante Padovanskoga, sv. Benedikta, sv. Franje Asiškog, sv. Dominika, sv. Ignacija Lojolskog, sv. Male Terezije, sv. Velike Terezije, i mnogih drugih. Tu su i našu anđeli čuvari, arkanđeo Mihael, Rafael i Gabrijel…
Koliko god su ovi sveci i anđeli moćni, ipak sve ih nadilazi naša Nebeska Majka Marija koja je njihova Kraljica, a naša najmoćnija zagovornica kod Boga.
Marija je, po Isusovoj izričitoj želji, postala i naša Majka na Veliki petak. Dok je Isus bio na križu, zaželio je i to je izričito rekao, da Marija primi učenika Ivana kao svoga sina. Ivan je tada predstavljao sve nas. Marija je ozbiljno shvatila Isusovu želju i svakog od nas primila za svoje dijete. Ona nas i sada iz Neba prati i sve nas kod Boga zagovara.
Da je njezin zagovor silno moćan, vidimo i čitamo u Evanđelju, točnije na svadbi u Kani Galilejskoj na koju su bili pozvani Isus i njegovi apostoli. S njima je bila i Marija koja je prva primijetila nevolju domaćina kojemu je ponestalo vina. I prije nego je domaćin nešto poduzeo da se izvuče iz te nevolje, Marija dolazi Isusu i govori mu: „Vina nemaju“. Marija ima oko da vidi našu nevolju, ali ima i srca da suosjeća s nama i zato odmah intervenira kod svoga Sina. Na prvi pogled, Isus daje dojam da nema u planu sada intervenirati. To čak izričito kaže: „Što hoćeš ti od mene, ženo, Još nije došao moj čas.“ Čovjek bi očekivao da će se Marija mirno povući i pomiriti se s time da se tu ne može ništa učiniti. Ali ona nije tako postupila. Naprotiv, jednostavno je došla slugama i rekla im: „Što vam god rekne, učinite“. I tada je Isus nastupio i svojom božanskom moću pretvorio vodu u vino. Mogao je Isus i to s pravom i ovako razmišljati i opravdati svoje nedjelovanje u ovom slučaju: mogao je reći da on nije došao da razveseljava narod na svadbama pretvarajući vodu u vino. Konačno, ne bi li to bila opasnost da se neki napiju i počnu se nedolično ponašati. Sve je to, naime bilo moguće, ukoliko bi Isus sada učinio čudo pretvorbe vode u vino. Pa i pak, on je to učinio. Iako nije bio još došao Isusov čas, Marija ga je ubrzala i Isus je učinio čudo i tako započeo svoje javno djelovanje.
Kako je to lijepo znati i u to vjerovati: Marija ima moć ubrzati vrijeme Božje intervencije, To znači da se njoj, našoj Nebeskoj Majci možemo i smijemo obratiti u bilo koje vrijeme i u bilo kojoj nevolji da se nalazimo. Ako je mogla Isusa nagovoriti da pretvori vodu u vino, kako ga neće daleko prije nagovoriti da nas izliječi od bilo koje bolesti te izbavi iz bilo koje nevolje koja nas zadesi ovdje na Zemlji. Kako je lijepo imati tako moćnu i dobru Majku na nebu.
Kako je lijepo imati radio koji se zove njezinim imenom i koji širi njezine poruke. A sve njezine poruke svode se na jednu spasonosnu poruku, istu onu koju je uputila slugama na svadbi u Kani Galilejskoj: „Učinite sve što vam Isus kaže“. U ono vrijeme sluge su je poslušale i od vode je nastalo vino. Poslušajmo je i mi danas i uvijek. Učinimo sve što nam Isus kaže i očekujmo čudesa u svome životu i u životu svih onih koje smo preporučili moćnom zagovoru naše Nebeske Majke Marije. Amen."


P. Mijo Nikić
Zagreb, 23. 3. 2021.

Radio Marija

11:15 Glazba
12:00 Kraljice Neba; Molitva - Srednji čas
12:15 Mali koncert
13:00 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.