RM article

Gospodine, molimo te za mir među narodima, a napose u vlastitom srcu; učini nas oruđem svoga mira.

Hvaljen Isus i Marija!

Na Novu godinu pokatkad osjećamo da je jedno vrijeme prošlo, a s njim i sve zlo i neugodno te da novo vrijeme počinje – s nadom u bolje sutra. Sve naše želje slijevaju se u jednu: živjeti sretno, živjeti vječno.

Ima silno dojmljivih računskih podataka: Minula godina imala je tristo šezdeset i pet dana, dvanaest mjeseci, pedeset i dva tjedna, osam tisuća sedamsto i šezdeset sati, petsto dvadeset i pet tisuća šesto minuta i trideset i jedan milijun petsto trideset i šest tisuća sekunda. Kroz naše malo srce proteklo je – najmanje pet litara krvi u minuti – tijekom godine dva milijuna šesto dvadeset i osam tisuća litara. Zamislite: To naše majušno srce napunilo je osamdeset i sedam cisterna, nosivost kojih je trideset tona. Protekle godine vaše je srce, a valjda onda i moje, kucnulo kojih milijun puta više nego što godina ima sekunda. Za mnoge svaka je sekunda bila smrtonosna; a gle, za nas je bila živodajna. U svakoj novoj sekundi Bog nam je darivao život i podržavao ga svojom ljubavlju. Jesmo li za to zahvalni Bogu, gospodaru života?

Nova godina stoji pod znakom mira pozivajući svakoga od nas da jedni drugima budemo darivatelji mira. Nadahnuti mislima svetoga Franje, neka i naša molitva bude: Gospodine, molimo te za mir među narodima, a napose u vlastitom srcu; učini nas oruđem svoga mira. Gdje je mržnja da donosimo ljubav, gdje je sumnja da donosimo vjeru; gdje je očaj, da donosimo nadu; gdje je tama, da budemo svjetlo; gdje je žalost, da donosimo radost i da ne tražimo toliko da budemo utješeni nego da tješimo; ni da budemo shvaćeni, nego bogati razumijevanjem drugoga; ni da budemo ljubljeni, nego da nesebično ljubimo.

Svemogućeg Oca molimo da u ovoj godini bude mnogo radosti, novih vjenčanja; djevojaka i mladića, vjernih do smrti; novih kolijevki u kojima se ziba živa Hrvatska. Neka bude više zanosa u već zamornim godinama i da napokon zakoraknemo sigurnim koracima u godinu mira i blagostanja. Kakav god bio ovaj naš svijet, novu godinu započnimo nečim novim barem kod sebe: prigrlimo Isusa, spasonosnu Riječ, Riječ istine, pravde i čovještva, koja jedina vodi k miru i sređenom suživotu. Prikažimo Isusu s povjerenjem svoju beznadnost, strahove i grijehe. U toj Riječi–Isusu, nadamo se da će nam dani u novom ljetu biti sretni.

Bog nam je po Mariji darovao Emanuela–Isusa; Oni nas žele povesti na hodočašće u nama nepoznate dane nove godine. Dopustimo da se to dogodi!

Srdačno Vas pozdravljam!

Vaš p. Stjepan Fridl

Datum 31.12.2019.

Radio Marija

05:30 Upoznajmo Bibliju; Molitva prije rada
05:40 Glazba
06:00 Sveta misa zornica - prijenos iz dvorane uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj
06:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.