jesus 1

Netko je lijepo rekao: «Ne ljubi nas Bog zato što smo dobri, nego smo dobri zato što nas On ljubi». Kad shvatimo da nas Bog ljubi, sposobni smo otkriti vlastitu vrijednost i neponovljivost svojega života. Ako smo otvoreni Božjoj ljubavi, možemo u svojemu životu prepoznati čudesne stvari koje Svemogući čini.

Terezija od Djeteta Isusa piše: «Shvatila sam da samo ljubav može činiti živima udove Crkve. Kad bi se ljubav ugasila, apostoli ne bi više mogli naviještati evanđelje, mučenici ne bi više prolijevali svoju krv… Shvatila sam da ljubav uključuje u sebi sva zvanja, da je ljubav sve. Ona grli sva vremena i sva mjesta; jednostavno rečeno: ljubav je vječna. Spontano sam uskliknula: O, Isuse, ljubavi moja! Konačno sam upoznala svoje zvanje. Moje zvanje jest biti ljubav u srcu Crkve».

Povijest mlade mučenice Marije Goretti, koju slavimo 6. srpnja, stvaran je primjer Božje ljubavi na djelu. Poginula je braneći čistoću, a bilo joj je tek 12 godina. Žrtvom je života posvjedočila ljubav prema Kristu. Prigodom kanonizacije, Papa je rekao: „Ova je djevica ušla u najžešći boj. Na nju je sasvim iznenada nahrupila velika i slijepa oluja hoteći joj povrijediti i ukaljati anđeosku bjelinu“.

            Alessandro Serenelli, ubojica M. Goretti, bijaše osuđen na 30 godina zatvora s prisilnim radom. Jedne je noći u snu vidio Mariju Goretti kako u raskošnom cvjetnjaku bere cvijeće i pruža mu ga. Taj ga se san silno dojmio. Iskreno se pokajao te je postao uzorom u izvršavanju zaslužene kazne.

            Na Božić 1937. godine Allesandro je pošao majci Marije Goretti i zavapio: Asumpta, oprosti! Opraštaš li mi? Majka je odgovorila: „Kad ti je oprostila moja kći, kako da ti i ja ne oprostim?!“ Toga dana, dana ljubavi i praštanja, Alessandro je Serenelli, s braćom Marije Goretti, pristupio svetoj pričesti, a nakon toga zajedno su blagovali.

            Papa Pio XII. proglasio je 24. lipnja 1950. godine Mariju Goretti svetom. Kod te svečanosti, bila je nazočna i mama Assunta. Tu dobru staricu primio je u audijenciju Pio XII. i zagrlio je.

            Božja ljubav, koja se očitovala po Isusu Kristu, jača je od svih zala što ih je čovjek spreman učiniti. Naš je Bog neizlječivo zaljubljen u čovjeka; našega Boga ništa ne može zaustaviti da nama, da svakom čovjeku i dalje iskazuje ljubav i milosrđe. Takav je naš Bog - svakoga od nas voli bezuvjetno. Ljubav, međutim, traži odgovor. Dopustimo, da se Isus nagne nad nas, nad našu savjest, nad naše grijehe i slabosti da nas opere i pridigne te nam podari cjelov ljubavi, koji ćemo znati i htjeti darivati jedni drugima.

           U srpnju i kolovozu bit će prigoda da poslušate reprize emisija koje ste sami zaželjeli.

Sve vas iskreno i od srca pozdravljam!

                                                                                   Vaš p. Stjepan Fridl

Radio Marija

04:30 Preko trnja do zvijezda - ur. i vod.: Antea Katić
05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju; Molitva prije rada
05:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.